Tereza H. bude už brzy na svobodě? Z Pákistánu přišly nové zprávy!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. června 2019 8:58

Když si Tereza H. (23) vyslechla u soudu v pákistánském Laháuru trest ve výši 8 let a 8 měsíců, zhroutila se! A není divu! Představa, že stráví velký kus života za mřížemi daleko od svých blízkých, je vskutku děsivá. Po více než rok dlouhém procesu byla zoufalá a psychicky to v base prostě nezvládá. I proto se chtěla co nejdříve dostat ven - a to se jí prý může podařit!

O jejím osudu by mohlo být jasno už za několik týdnů! V Pákistánu totiž, stejně jako v dalších muslimských zemích, v pondělí 3. června skončil postní měsíc ramadán. Na jeho konci se koná dvoudenní oslava konce půstu.

A tato oslava se nevyhnula ani Láhauru a tamní věznici Kot Lakhpat, ve které si Tereza odpykává svůj trest. Konec půstu a následné oslavy se dotkly i tamních vězeňkyň, za kterými přišli i soudci pracující u odvolacích soudů! Ženám přinesli nejen dárky, ale i nové oblečení.

Kromě toho si ale vyslechli i to, co tamní odsouzence trápí! „Soudci vyslechli stížnosti vězňů a přikázali ostraze, aby všechny problémy okamžitě vyřešili,“ popsal pro Blesk pákistánský novinář Aršád Ali.

O odvolání Terezy bude rozhodovat Vrchní soud v Láhauru. Háček je v tom, že má od 1. července do 31. srpna volno. Přesto se ale zdá, že mladá Češka nebude muset na verdikt čekat až do září.

Její právník je přesvědčen, že soud rozhodne už v průběhu června. Terezinu kauzu by měl soud projednávat od 12. června. „Rozhodne se už tento měsíc. Snad vyhrajeme,“ tvrdí Terezin právní zástupce.

Tereza je přesvědčená, že ji soud nakonec viny zprostí. Jenže státní zástupce se nechal už dříve slyšet, že chce pro pašeračku ještě tvrdší trest - mluvil dokonce o doživotí! Definitivní verdikt tak může být mnohem horší, než si Češka vůbec kdy představovala! 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán