Tereza H. se dočkala zkrácení trestu: Její reakce vás šokuje!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. června 2019 13:39 | Aktualizováno: 8. června 2019 22:04

Češka Tereza H., která si má odsedět v Pákistánu přes osm let, se dočkala nečekaného zkrácení trestu. Zatímco jiní trestanci by jej určitě ocenili, reakce Terezy je šokující. Byla by snad radši za mřížemi déle?

Tereza neustále naříká, protože by si přála, aby jí tamní úřady propustily na svobodu. Nedávno podal její právník žádost o dřívější projednání odvolání, které je naplánováno až na září.

„Nemohu být zavřená v pákistánském vězení. Propusťte mě nejdříve, jak to jen bude možné. Počítám tu každý den,“ tvrdila při té příležitosti. Pokud opravdu počítá každý den, musí mít z nedávného rozhodnutí velikánskou radost.

Generální ministr Paňdžábu Usman Buzdár jí totiž – stejně jako všem vězňům ve státě – o dva měsíce zkrátil trest, má jít o projev sympatie místní vlády. Během pouhých několika měsíců, co je odsouzená Češka za mřížemi, se tak stalo již podruhé, přesto to Tereze ke spokojenosti zdaleka nestačí.

„Nejsem moc nadšená. Chci být prostě už brzy propuštěna,“ cituje Blesk z dopisu, který napsala svému právníkovi. Na něj naléhá, aby zařídil co nejrychlejší projednání případu u pákistánského Vrchního soudu. Advokát však nedávno Terezu zklamal, když nedorazil na jednání a soudci jej proto museli odložit.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy