Děsivé VIDEO z Benátek: Obří výletní loď narazila do mola, pět zraněných!

Obří výletní loď narazila v Benátkách do mola, pět zraněných 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz, ČTK

2. června 2019 13:00

Obří výletní loď dnes ráno narazila v Benátkách při pokusu o zakotvení do přístavního mola a menšího plavidla. Lehké zranění při tom utrpělo nejméně pět lidí, informoval server listu La Repubblica. Příčina neštěstí zatím není známa, podle italských médií ale výletní lodi mohl selhat motor.

Nehoda se odehrála dnes ráno kolem 8:30 SELČ u kotviště San Basilio v kanálu Giudecca, kterým lodě proplouvají do samotného centra severoitalského města.

Na videu, které pořídil jeden ze svědků nehody, je vidět obří loď, která zjevně nedokáže zastavit a následně narazí do přístavního mola a menšího plavidla. Právě na palubě menší lodi utrpělo několik lidí zranění.

Na místo již dorazil i starosta Benátek Luigi Brugnaro. Na twitteru napsal, že je po dnešní nehodě nemyslitelné, aby velké lodě dál proplouvali kanálem Giudecca.

Stiamo aspettando notizie sui contusi. Grazie a tutte le persone che si stanno prodigando.Ho sentito il ministro @DaniloToninelli Non è più pensabile che il Canale della Giudecca venga attraversato dalle #GrandiNavi: chiediamo immediatamente l’apertura del Vittorio Emanuele. pic.twitter.com/DygEaAMqJs

— Luigi Brugnaro (@LuigiBrugnaro) 2. června 2019

Obří výletní lodi jsou dlouhodobě trnem v oku řady Benátčanů. Kritici velkých plavidel s tisícovkami turistů na palubě usilují o to, aby do města nemohly vůbec zajíždět.

Témata: Itálie (Benátky) Lodní nehody lodní havárie