Tereza H. se z pákistánského vězení nedostane? Zrada z nečekané strany!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. května 2019 16:24 | Aktualizováno: 31. května 2019 22:22

Když si Tereza H. (22) vyslechla u soudu v pákistánském Lahauru trest ve výši 8 let a 8 měsíců, zhroutila se! A není divu! Představa, že stráví velký kus života za mřížemi daleko od svých blízkých, je vskutku děsivá. Teď navíc dostala další ránu!

Tereza je po více než rok dlouhém procesu zoufalá a psychicky to v base nezvládá. I proto se chtěla co nejdříve dostat ven!

Její právník proto podal žádost o dřívější projednání odvolání, které je nyní naplánováno až na začátek září. Češka a její zástupce by si ale přáli, aby se konalo už příští měsíc. „Nemohu být zavřená v pákistánském vězení. Propusťte mě nejdříve, jak to jen bude možné. Počítám tu každý den,“ cituje z Tereziny žádosti Blesk.

Jenže se zdá, že nejspíš nebude vyslyšena! Na vině je muž, který měl mladé Češce být tou největší oporou! Její právník totiž na středeční jednání vůbec nedorazil. Podle informací přímo z Pákistánu měl plné ruce práce s jiným případem.

Soudkyně Alia Neelumová a soudce Shahbaz Ali Razvi proto projednávání o zrychlení odvolání odložili. Háček je v tom, že od 4. do 5. června koná Svátek přerušení půstu. Projednávat, zda k urychlení odvolání dojde, tak soud bude až po něm. A to Terezu samozřejmě vůbec netěší!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán