ŠOK: Postižený malý chlapec byl označen svým učitelem za teroristu!

Muhammad Sulejman (malý chlapec trpící Downovým syndromem)

Autor: stars24.cz

4. prosince 2017 18:24

Takový případ v Texasu nejspíš ještě nezažili, a to tu sídlí FBI. Šestiletý Muhammad Sulejman, který navštěvuje základní školu ve Pearland poblíž Houstonu, byl označen svým učitelem za teroristu. Jeho rodiče to berou jako velkou urážku, jelikož hoch trpí Downovým syndromem. Zprávu přinesl britský deník The Independent.

Telefonát suplujícího učitele na základní škole CJ Harris policii ohledně šestiletého muslimského chlapce s Downovým syndromem vedl k vyšetřování jeho rodičů, kteří se stali podezřelými z terorismu.

Podle vyšetřovatelů měl malý Muhammad Sulejman údajně při hodinách opakovat slova "alláh" a "bum". Jeho rodiče však trvají na svém - nemůže to být pravda, protože jejich syn "vůbec nemluví" a "má mentální schopnosti ročního dítěte".

Otec chlapce uvedl, že si jeho rodina prošla peklem, neboť kromě policie si na ně posvítila i sociální služba. "Poslední tři týdny byly nejhorší v mém životě," řekl Maher Sulejman pro televizi Fox26. "Má žena i děti před několika dny plakaly, já jsem je uklidňoval. Říkal jsem jim, že se nic neděje a všechno je v pořádku."

"Muhammad se narodil z Downovým syndromem, potřebuje péči 24 hodin denně. On vůbec nemluví, nemohl říct to, z čeho jej obvinili," dodal pro televizi. "Tvrdí, že je terorista. To jsou nesmysly, je to diskriminace. A ne ledajaká, ale cílená diskriminace."

Učitel, který policii zavolal, suploval za svého nepřítomného kolegu na základní škole CJ Harris. Mluvčí okresního úřadu pro vzdělávání uvedl, že kvůli zákonu o ochraně osobních údajů nemůže poskytnout informace o jednotlivých žácích veřejnosti.

Pearlandské policejní oddělení oznámilo ukončení vyšetřování s tím, že nebude podnikat žádné další kroky. To však neplatí o okresním Úřadu pro ochranu dětí. Jeho vyšetřování i nadále pokračuje.

Témata: Muhammad Sulejman (malý chlapec trpící Downovým syndromem) USA Terorismus