VIDEO brutálního napadení školáka v Mladé Boleslavi: Zbil ho starší chlapec před zraky kamarádů

šikana - útok na školáka v Mladé Boleslavi 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. května 2019 11:18 | Aktualizováno: 16. května 2019 20:48

Brutální bitky dětí v Česku nejsou ničím neobvyklým. Zveřejněna byla další nahrávka, která ukazuje, jak chlapec v Mladé Boleslavi zaútočil pěstmi a kopanci na školáka. Ten se přitom ani nedokázal bránit. Věcí už se zabývá i policie.

Video, které kolovalo po sociálních sítích, ukazuje, jak mladý útočník přistupuje bez varování ke školákovi. O hlavu menšího chlapce začal brutálně bít pěstmi. Když chlapec spadl na zem a schoulil se, začal po něm ještě šlapat.

Podle psychologa je útočník psychopat, který trápí mladší, slabší a menší. „A je to potenciálně velmi nebezpečný člověk," uvedl psychiatr Karel Moravec pro televizi Nova.

Surovému útoku přihlíží několik dalších chlapců, nikdo z nich ale napadenému školákovi nepomohl. Jeden ze svědků navíc vše nahrával a pak zřejmě i zveřejnil na sociálních sítích.

Video se dostalo i do rukou policie. „Mladoboleslavští policisté se po získání krátkého videozáznamu začali touto věcí okamžitě zabývat," potvrdila policejní mluvčí Eva Hašlová.

Není to ovšem první podobný případ, který tamní policisté museli v poslední době řešit. Letos v únoru také v Mladé Boleslavi dvě dívky napadly školačku, bily ji pěstmi a kopali do hlavy školačku. Ani tato oběť nebyla schopna se nijak bránit.

O měsíc později policisté jednu z útočnic obvinili z výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Útočnici hrozí až rok a půl vězení.

Témata: děti Násilí Policie ČR Mladá Boleslav šikana