Svobodu našli v bezvědomí ve Sněmovně! Našel ho náhodou kolega

Bohuslav Svoboda na 24. kongresu ODS

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. května 2019 15:08 | Aktualizováno: 15. května 2019 23:01

Ve Sněmovně museli zasahovat záchranáři. Poslanec ODS a bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda (75) totiž zkolaboval a musel být převezen do nemocnice.

Svobodu, který je povoláním lékař, podle Práva našel jeden z kolegů ležet před výtahem. Ihned proto zavolal záchranku. Poslanec ODS byl s podezřením na mozkovou příhodu převezen do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

Záchranáři potvrdili, že do Sněmovny opravdu vyráželi, jméno pacienta ovšem neprozradili. Šlo prý o pětasedmdesátiletého muže, který měl neurologické potíže.

"Mohu potvrdit, že pan docent Svoboda je v péči lékařů. S ohledem na rodinu a její soukromí nebudu situaci více komentovat," uvedla mluvčí ODS Jana Havelková. Podobně se vyjádřila také mluvčí střešovické nemocnice Jitka Zinke

Není to poprvé, kdy ve Sněmovně zasahovali zdravotníci. Loni v září museli pomoci čestnému předsedovi TOP 09 karlu Schwarzenbergovi, který po pádu také skončil v nemocnici. Před dvěma roky ve Sněmovně zkolaboval i místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, praskl mu žaludeční vřed.

Témata: Bohuslav Svoboda ODS Poslanecká sněmovna