Nehodu vězeňského autobusu nepřežil mladý fotbalista! Pár dní zpět ještě hrál!

Nehoda autobusu na Pražském okruhu

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. května 2019 16:48

Kladenský fotbalista Filip S. (†23) je podle všech dostupných indicií jedinou obětí včerejší vážné dopravní nehody vězeňského autobusu a tahače s historickými tanky na Pražském okruhu. Ještě před pár dny přitom běhal po hřišti s kapitánskou páskou.

Čtvrteční nehoda vězeňského autobusu s tahačem, který převážel historické americké tanky, si vyžádala život jednoho příslušníka Vězeňské služby, která právě po Pražském okruhu převážela devět odsouzených trestanců.

Zesnulou osobou byl třiadvacetiletý Filip S., kterého však spousta lidí znala především jako fotbalistu divizního Kladna, kde hrál v obraně a dokonce nosil kapitánskou pásku. Mladík, jehož život předčasně vyhasl včera odpoledne, byl ještě v neděli na hřišti se svým mužstvem, které nastoupilo proti Sokolu Hostouň.

Reakce fanoušků na tragickou ztrátu na sebe nenechala dlouho čekat. „Velmi často jsme s ostatními skalními příznivci SK obdivovali Filipovu hru a začali se obávat, kdy nám tento borec odejde. Odejde - hrát vyšší soutěž. Bohužel naše obavy se naplnily, ale naplnily se tak, jak nikdo nejen nechtěl, ale ani nečekal. Filip odešel, odešel tam, odkud není návratu. Vyhasl život velice oblíbeného, mladého člověka, který měl nejen ten fotbalový život před sebou,“ stálo v jednom z nejhezčích vzkazů, pod který se podepsal pan Otakar.

„Nějak nenacházím slova, je mi to hrozně líto. Roztoč tu party, ať jsi, kde jsi, Fildo,“ reagovala smutná kamarádka zesnulého fotbalisty a příslušníka Vězeňské služby Andrea.

Víkendové divizní utkání kladenských fotbalistů s rakovnickým Tatranem bylo v reakci na tragickou událost zrušeno. Památku Filipa S. však hodlají hráči uctít na všech utkáních následujícího kola okresních soutěží na Kladensku, která začnou minutou ticha.

Témata: Nehody autobusů Fotbal vězeňská služba