Dnes vyvrcholí sbírka Pomozte dětem! Na benefici vystoupí Bílá, Žbirka i Lake Malawi!

sbírka Pomozte dětem

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz, ČTK

22. dubna 2019 13:01

Benefičním večerem dnes vyvrcholí další ročník sbírky Pomozte dětem, který pořádá Česká televize a Nadace rozvoje občanské společnosti a jejímž symbolem je kuře s červenobílým záchranným kruhem. Za 21 let existence sbírky bylo na pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem rozděleno přes 233 milionů korun a projekt tak pomohl téměř 200.000 dětem. Přímý přenos benefice začne na programu ČT1 ve 21:20.

Cílem sbírky Pomozte dětem je zvyšovat kvalitu života dětí v Česku, vytvářet rovnocenné příležitosti pro všechny děti a podporovat práva dětí na život v rodině nebo v náhradním rodinném prostředí.

Patronkou letošního ročníku je opět herečka Marie Doležalová. Spolu s ní se v televizním pořadu objeví Jolana Voldánová, která jím bude provázet a bude se snažit diváky přesvědčit, aby přispěli na pomoc potřebným dětem. Účastí v pořadu projekt podpoří také například Miro Žbirka, Lucie Bílá, Bára Basiková, Václav Noid Bárta, Lake Malawi a skupina O5 a Radeček, která pro projekt složila Píseň pro Kuře.

Dnešním Velikonočním pondělím současně odstartuje Peříčkový týden, při kterém si lidé budou moci v ulicích měst od dobrovolníků v žlutých tričkách s logem Kuřete a ČT koupit za 50 korun peříčkovou brož.

Kuře má na seznamu 50 organizací, na které se vybírá. Lidé, kteří chtějí na jejich projekty přispět, mohou posílat dárcovské SMS nebo převádět peníze na sbírkový účet. Potřebné informace jsou na www.pomoztedetem.cz.

Témata: sbírka Pomozte dětem