Brutální útok dvanácti Romů na podnikatele: Svědek popsal děsivé detaily!

Napadený podnikatel z Dvorců (4.4.2019) 5

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

10. dubna 2019 16:22 | Aktualizováno: 11. dubna 2019 0:34

Po útoku skupiny Romů na podnikatele v Dvorcích na Bruntálsku to stále vře. Obec hlídají policisté, o víkendu by tu měli demonstrovat jako extremisté, tak i Romové. Na internetu se mezitím objevilo svědectví muže, který bydlí nedaleko napadeného muže. Z jeho slov vyplývá, jak brutální tento útok byl!

K útoku došlo 4.4 ve Dvorcích na Bruntálsku. Skupina dvanácti Romů tu napadla a zbila místního podnikatele Martina Teplíka. „Policisté zadrželi prozatím tři podezřelé osoby a provádí výslechy zúčastněných osob a další procesní úkony. V obci dělají policisté maximum pro uklidnění situace a zjišťují veškeré okolnosti a skutečnosti celé události,“ informovala po incidentu policie.

Zbití podnikatele předcházela hádka. Každá ze stran popisuje incident, který se stal na pozemku zraněného muže, značně odlišně. Romové tvrdí, že je Teplík rasisticky urážel, napadený muž tvrdí, Romové obcházeli kolem jeho plotu a tak je okřikl. Nic rasistického prý ale nezaznělo.

„Když jsem viděl, že se vrací taková horda lidí, chtěl jsem zavřít bránu a zapřít ji trámkem. Nestihl jsem to,“ popsal pro iDnes.cz podnikatel, který na facebooku zveřejnil fotky svých zranění. Za pravdu mu dali i očití svědci.

Na internetu se také objevila výpověď muže, který uvedl, že viděl, jak útočníci přetlačili podnikatele, který spadl. Ještě předtím podle něj vzali klacky a fošny. „Oni vlezli na ten pozemek a tam ho, aniž by ho nechali zvednout, okamžitě napadli. Bili ho do hlavy, do zad, do noh, prostě kam jim to sedlo,“ popsal útok svědek s tím, že vše proběhlo rychle.

Podle něj se do útoku zapojily i děti kolem 13 let i žena, která napadeného kopla do obličeje. „Ještě když odcházeli, tak křičeli, že si máme dávat pozor, co řekneme, že bychom mohli vyhořet a takové podobné řeči,“ uvedl s tím, že to trvalo asi jen minutu. Čtyři útočníky prý potom poznal na fotografiích, zbytek ale nepoznal. „Řvali 'k*rvo bílá', bylo to jako na divokém západě,“ řekl policii.

Napadené podnikatel byl podle něj po útoku mimo. „Snažil se zvednout, ale byl malátný, snažil se otočit na čtyři, ale byl úplně mimo. Krvácel z úst, nosu, uší. Stěžoval si na bolesti zad a hlavy. Vůbec nás nepoznal. Ptal se nás, kdo mu tam vykopal díry na zahradě, přitom je před dvěma hodinamu vykopal on sám,“ vzpomíná svědek.

Proti romské rodině, která se do obce přistěhovala asi týden před incidentem, se podle některých informací postavili i starousedlí místní Romové. Rodina, která má útok na svědomí, už vesnici opustila „Ano odjeli jsme, měli jsme strach o děti," uvedli pro server Romea.cz.

Na napjaté situaci se chtějí přiživit extremisté! Do vesnice, kterou teď hlídá ve dne v noci policie, se v sobotu sjedou na demonstraci jak radikálové, tak i Romové.

Témata: Napadený podnikatel z Dvorců (4.4.2019) Romové útok Policie ČR