Nehoda tramvaje s trolejbusem odkrývá své tajemství! Co se v osudný den stalo?

srážka tramvaje a trolejbusu v Brně (1.4.2019)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

2. dubna 2019 22:19

Drážní inspekce, která také vyšetřuje pondělní střet trolejbusu s tramvají v Brně, pracuje se dvěma verzemi možné příčiny nehody. Šlo buď o technickou závadu, nebo selhání člověka. ČTK to řekl mluvčí inspekce Martin Drápal. Dosavadní vyšetřování podle něj nepotvrdilo, že by za nehodu mohla přecházející žena s kočárkem, které se trolejbus vyhýbal. Tyto informace se objevily po nehodě.

"Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by to tak bylo," řekl Drápal. "Pracujeme se dvěma verzemi, a to je technická závada, nebo selhání člověka, žádné jiné verze nejsou. Šetření je ale na začátku," dodal.

Během dneška podle něj probíhaly prohlídky na drážních vozech, zjištěné údaje bude inspekce dál vyhodnocovat.

Nehodu řeší i policie, její mluvčí David Chaloupka dnes o vyšetřovacích verzích nic neprozradil. "Určitě nebudeme říkat, s jakými verzemi pracujeme, abychom od těch svědků zjistili co nejpřesněji, co zažili, aby to nebylo ovlivněno nějakým naším prohlášením," vysvětlil.

Policejní mluvčí Pavel Šváb ČTK v pondělí řekl, že mezi příčiny nehody může patřit technická závada, zdravotní indispozice řidiče, ale také možná chyba řidiče.

Závažná nehoda, při níž bylo zraněno 40 lidí, se stala v pondělí před 14:00 a téměř na šest hodin zablokovala Křenovou ulici. Průjezdná byla kolem 19:30. V Brně se tvořily velké kolony v blízkosti nehody i na objízdných trasách. Vznikla škoda kolem dvou milionů korun.

Témata: srážka tramvaje a trolejbusu v Brně (1.4.2019) Brno