TRAGÉDIE v Brně! Tramvaj se srazila s autobusem, DESÍTKY zraněných!

srážka tramvaje a trolejbusu v Brně (1.4.2019)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. dubna 2019 14:17 | Aktualizováno: 1. dubna 2019 22:26

U hlavního nádraží v Brně se srazila tramvaj s trolejbusem. Záchranáři na místě ošetřili minimálně 38 osob, z toho 12 z nich je zraněno těžce. Podle informací serveru stars24.cz jsou mezi zraněnými i děti.

K nehodě došlo v ulici Křenová. Podle prvotních informací Hasičského záchranného sboru mělo být na místě až 40 zraněných. Mluvčí záchranné služby Michaela Bothová nejprve uvedla, že zraněných je pouze 25, krátce po půl čtvrté odpoledne ale informovala o 38 zraněných. 

„V tuto chvíli máme 38 zraněných, 12 těžce, 11 středně těžce, pak tu máme patnáct lehce zraněných, takže k těm změnám v těch počtech průběžně dochází,“ řekla Bothová serveru stars24.cz. Mezi zraněnými jsou i dvě děti. Záchranáři na místě nadále zůstávají.

Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje na místo poslala šest posádek, dvě s lékařem a čtyři bez lékaře. Rovněž zaktivovala traumaplán. „Operátoři obvolávají nemocnice a avizují, že bude vyšší počet zraněných,“ vysvětlila toto opatření mluvčí záchranářů. 

Sanitky odvezly zraněné například do Fakultní nemocnice u svaté Anny nebo do Fakultní nemocnice v Brně - Bohunicích. 

I brněnská policie potvrdila, že je na místě větší počet zraněných. Ulice Křenová je uzavřena. „Jsou tam kolegové, kteří to budou vyšetřovat. Nejprve je ale potřeba zajistit situaci dopravně a ošetřit všechny zraněné,“ uvedl pro stars24.cz policejní mluvčí Pavel Šváb. Příčina dopravní nehody je zatím neznámá.

Informaci o tom, že hasiči z vozidel vyprošťují zraněné, Šváb nepotvrdil, nicméně tento scénář nevyloučil. „Klidně to může být tak, že třeba ti řidiči jsou zaklíněni v kabinách. Nevím, nejsem na místě, ale klidně to tak mohlo být,“ konstatuje mluvčí brněnské policie.

Dopravní podnik města Brna na Twitteru uvedl, že náhradní doprava je vedena z centra ulicí Mlýnská a do centra ulicemi Hladíkova. Místem momentálně neprojedou linky 8, 10, 12, 31, 33. Ostatní linky jedou zmíněným odklonem.

Témata: Brno srážka tramvaje a trolejbusu v Brně (1.4.2019)