Tisíce Čechů přijdou o své oblíbené pivo! Mrzí nás to, vzkazuje pivovar!

Pivo

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. března 2019 15:26 | Aktualizováno: 30. března 2019 1:10

Už jen dva dny bude v regálech prodejen řetězce Albert k dostání pivo ze tří severomoravských pivovarů. Obě strany se totiž nedohodly na podmínkách spolupráce, čímž přidělaly vrásky tisícům Čechů, kteří se rádi napijí našeho národního nápoje.

Pivovar Litovel oznámil ukončení spolupráce s nákupním řetězcem dnes na sociálních sítích. „Od 1. 4. 2019 již nebude naše pivo v nabídce obchodního řetězce Albert,“ uvedli zástupci firmy na Facebooku. Za důvod označili nevyvážené obchodní podmínky.

„Důležité pro nás vždy bylo, je a bude vařit poctivé pivo z nejkvalitnějších lokálních surovin a prodávat jej za férové ceny,“ sdělili pivovarníci. „Odmítáme zradit odkaz našich předků a zpronevěřit se tradici a poctivosti našeho řemesla. Proto jsme se rozhodli spolupráci s nadnárodním řetězcem v tuto chvíli ukončit,“ vysvětlil litovelský pivovar své rozhodnutí.

Pivovar Litovel navíc zdaleka není jediným podnikem, který své pivo z prodeje stahuje. Ukončení spolupráce s Albertem oznámily i pivovary Holba Hanušovice a přerovský Zubr. Všechny tři značky totiž spadají pod pivovarnickou skupinu PMS Přerov.

Obchodní řetězec Albert ukončení spolupráce potvrdil. „S moravskoslezskými pivovary jsme nebyli schopni se dohodnout ani přes velkou snahu a po letech, kdy jsme jejich tři značky zařadili do celonárodní distribuce, budou v našich obchodech chybět,“ řekl serveru stars24.cz ředitel komunikace společnosti Albert Jiří Mareček.

Zároveň ujišťuje zákazníky, že nejde o nenahraditelnou ztrátu. „Albert má v nabídce široké zastoupení českých pivovarů, a nabídka českého piva se dále rozšiřuje. V tuto chvíli nabízíme šest desítek značek piv od 19 výrobců. Do nabídky navíc zařazujeme piva od pěti dalších malých regionálních pivovarů,“ konstatuje Mareček.

Zákazníkům si snaží vyjít vstříc i zmiňovaný pivovar Litovel. „Mrzí nás, pokud vám nedostupnost našeho piva v prodejnách Albert způsobí komplikace,“ stojí v jeho oficiálním prohlášení. Lidem dokonce nabízí na emailové adrese pomoc s nalezením místa, kde je pivo k dostání.

Témata: Pivo Albert pivovary