Hulvát, hovado, buran! Vondráček zveřejnil fotku, která rozlítila Čechy i Kalouska!

Radek Vondráček (ANO) vyvolal fotkou z baziliky poprask!

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. března 2019 10:21

Předseda poslanecké Sněmovny Radek Vondráček pořádně naštval Čechy i Miroslava Kalouska, předsedu poslaneckého klubu TOP 09! Co provedl? Při návštěvě Vatikánu se fotil ve chrámu, na snímcích, které pověsil na twitter jsou ale jasně vidět obrátky zakazující focení!

Vondráček se při návštěvě Vatikánu fotil na místě, kde je to přísně zakázáno - a tyto fotky zveřejnil na svém twitteru. A kritika na sebe nenechala dlouho čekat. Lidé si z něj v narážce na nedávnou kauzu večírku ve Sněmovně ptali, zda s sebou měl kytaru a zda vyskočil na oltář.

Bazilika sv. Klimenta, právě teď... pic.twitter.com/2PrzeqCVhL

— Radek Vondráček (@vondraczech) 21. března 2019

Češi Vondráčka pod jeho fotkami častovali výrazy jako hulvát, hovado, buran či nevychovanec! A někteří zašli ještě dál! „Vyfotit se přes zákaz je ignorance, dát to na Twitter debilita,“ naštval se jeden z uživatelů.

A ke kritice se přidal i Kalousek. „Vážený pane předsedo @vondraczech. Ty piktogramy, na které jste se při fotografování díval, sdělují zdvořile zákaz používání fotoaparátů a mobilních telefonů. Nemohl byste, prosím, svoji výrobu ostudy omezit pouze na domácí prostředí? Děkuji,“ rýpnul si do šéfa Sněmovny Kalousek na twitteru.

Tím ale rozpoutal ještě větší bouři! Ozval se totiž Vondráček, kterému se nelíbí, jak o něm Kalousek i ostatní mluví a píší! „Všechny mohu ujistit, že kvůli mimořádné události se v bazilice sv. Klimenta fotit SMĚLO, celou mši natáčelo dokonce několik TV štábů vč. České televize. Velvyslanectví předjednalo speciální povolení pro natáčení a fotografování u priora kláštera!“ vysvětloval politik, že žádná pravidla neporušil.

Nakonec se rozhodl vrátit Kalouskovi úder! Připomněl totiž, že i on se fotil na místech, kde by se nemělo. „Zajímalo by mě, jestli si i @kalousekm zařídil povolenku, když fotil na výstavě Picassa v Paříži či na koncertě České filharmonie,“ napsal s tím, že některé úlovky mu posílali sami lidé s komentáři Kalouskově o pokrytectví.

Jenže ani tím si naštvané diskutující nenaklonil na svou stranu. „A va va souško učitelko @kalousekm taky nedojedl oběd. Pane Vondráčku, tuhle ubohost myslíte vážně? Měl by člověk, který zůstal morálně na úrorvni 3letého dítěte být předsedou Sněmovny? Zeptejte se maminky, co si o tom mysli,“ vysmál se Vondráčkovi na twitteru jeden z Čechů.

Zase jste nic nepochopil, pane předsedo. Můj post nezjišťoval “zvláštní povolení”. Komentoval šokující fakt, že předseda sněmovny umístil na svůj profil fotografii se zákazem fotografování. To je ta otřesná pitomost, kterou si sněmovna nezaslouží. https://t.co/wYVbFBX2fS

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) 24. března 2019

A s reakcí přispěchal i sám Kalousek. „Zase jste nic nepochopil, pane předsedo. Můj post nezjišťoval “zvláštní povolení”. Komentoval šokující fakt, že předseda sněmovny umístil na svůj profil fotografii se zákazem fotografování. To je ta otřesná pitomost, kterou si sněmovna nezaslouží,“ nešetřil kritikou poslanec TOP 09.

Témata: Radek Vondráček (ANO) Miroslav Kalousek Vatikán sociální sítě