Klaus ml. kritizuje příživníky z Výměny manželek: Nepracují, ale na dávkách mají majlant!

Václav Klaus ml.

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. února 2019 9:35

Na reality show Výměna manželek se dívá i poslanec ODS Václav Klaus mladší! To, co viděl, jej ale pořádně znepokojilo!

Klaus přiznal, že v poslední době viděl Výměnu hned třikrát. „Většinou přijedu ve středu akorát domů, klohním si něco k večeři a pustím u toho televizi,“ vysvětluje politik ve svém pravidelném komentáři pro Novinky.cz.

Nejvíc ho ale prý vytáčí ti účastníci, kteří se nechají živit. Systém dávek by podle něj měl být nastavený tak, aby lidi k práci motivoval. Ale tak to často, jak sami z Výměny víme, není. Řada účastníků jde do pořadu jen pro peníze, protože jinak vůbec nepracují a žijí na dávkách!

„Podporovat se mají lidé, kteří si sami pomoci nemohou. Podporovat se mají lidé opravdu chudí, ne pomalu čtvrtina republiky. Tohle mě při sledování pořadů napadalo,“ zlobí se Klaus kvůli Výměně.

Konkrétně zmínil díl, kdy se divákům představila mladá matka Tereza. Ta svým chováním pobouřila nejen diváky, ale i Klause „Věnovat komentář bych chtěl tomu momentu, jak se tam ten normální táta, pracující chlap, rozčílil, že si chtěli osvojit dítě a jsou bez šance, kdežto (vyměněná partnerka) mladá „feťačka“ je pěstounkou od tří dětí,“ připomněl dění politik.

„Jeho skutečná manželka v pořadu vypočítávala, kolik desítek tisíc ti druzí takhle získají (a stejně tedy peníze rozfofrovali). V pořadu už nebylo, že bych vsadil boty, že ta nepracující rozvrácená domácnost – měla daleko daleko vyšší příjem než ta normální rodina, kde táta dře, mají tři děti a máma ještě chodí na brigádu na benzinku. Pán se naprosto oprávněně rozčiloval na nezodpovědnou slečnu a ve vzteku říkal, že napíše na sociálku, aby žádné děti nevychovávala,“ zlobí se Klaus.

Témata: Václav Klaus ml. Výměna manželek Sociální dávky