Apple potěšil Čechy! Otevře tu snad Babišem slibovaný obchod?

Apple

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. února 2019 14:50

Americká společnost Apple má v Česku stovky tisíc fanoušků, teď se je technologický gigant rozhodl potěšit novou službou. Jeho výrobky vám nově usnadní bezhotovostní platby, jednou s nimi možná zaplatíte i v českém Apple Store. Pokud se ho tedy dočkáme.

Andrej Babiš nedávno českým klientům společnosti Apple slíbil obchod, ti zatím musí vzít zavděk jinou novou službou. Ode dneška je v Česku možné platit pomocí služby Apple Pay, díky níž mají lidé možnost používat k platbě na bezkontaktních terminálech chytré telefony iPhone a hodinky od společnosti Apple.

Apple Pay propojí mobilní zařízení s vaší platební kartou. Společnost Mastercard uvedla, že služba je k dispozici držitelům platebních karet Air Bank, J&T Banky, Komerční banky, mBank nebo Monety. Brzy by měla být dostupná i pro klienty České spořitelny.

Americká technologická firma spustila svůj platební systém před čtyřmi lety. Využívat jej mohou vlastníci telefonů iPhone SE, iPhone 6 a všech novějších modelů a majitelé chytrých hodinek Apple Watch.

Na zavedení nové platební metody reaguje i jeden z největších e-shopů u nás. „Mezi našimi zákazníky je celá řada uživatelů značky Apple, dá se tedy očekávat, že si tato metoda brzy získá své příznivce,“ uvedl pro stars24.cz finanční ředitel Alzy Jiří Ponrt s tím, že společnost umožní platbu prostřednictvím Apple Pay už v nejbližších dnech.

Jak si Apple Pay nastavit ve vašem iPhonu? Jednoduše přes aplikaci Wallet, v níž přidáte kartu prostřednictvím jedné ze dvou možností. Buď můžete kartu vyfotit, nebo údaje napsat ručně. Aplikace následně ověří, zdali je karta se systémem kompatibilní. Pokud ano, vyzve vás k ověření, které vyžaduje banka. Poté už vám nic nebrání v placení.

V Česku už lze tímto způsobem platit díky službě Google Pay, kterou využívají majitelé mobilních telefonů a chytrých hodinek s operačním systémem Android. Vlastní aplikaci pro platby telefonem nabízí i některé banky.

Témata: apple platební karty banky