Židle z Kauflandu amputovala malému chlapci prst!

děti

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. února 2019 13:31

Další nebezpečný výrobek na českém trhu? Skládací židle z Kauflandu měla mít nosnost 100 kilogramů, přesto se o loňských Vánocích složila pod šestiletým chlapcem. Ten skončil v péči lékařů s dlouhodobými následky.

Rodina ze severočeského Jablonce nad Nisou nebude na poslední Vánoce vzpomínat v dobrém. 19. prosince se totiž pod šestiletým chlapcem složila skládací židle a amputovala mu prsteníček na pravé ruce.

Chlapec musel podstoupit komplikovanou dvouhodinovou operaci v Ústavu plastické chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou, který proslavila léčba pořezané ruky tenistky Petry Kvitové. Lékaři chlapci amputovaný kus prstu opět přišili, náročná léčba ale pokračuje dodnes. Dítě čeká výhledově další operace.

Nebezpečnou židli prodával známý tuzemský obchodní řetězec Kaufland. V prodeji byla naposledy v květnu 2017. Na štítku byla uvedena nosnost 100 kilogramů, rodiče zraněného dítěte tedy nechápou, jak se celá věc mohla stát.

Rodina po společnosti nežádá žádné odškodné, což potvrzuje i sám Kaufland. „Prověřovali jsme nahlášení této škodní události v obou našich jabloneckých prodejnách, na zákaznické lince i na právním oddělení. Oficiální nahlášení této události jsme do dnešního dne nezaznamenali,“ uvedla pro stars24.cz tisková mluvčí společnosti Renata Maierl.

Obchodní řetězec ale nastalé situace lituje. „Zmiňovaná událost nás samozřejmě velmi mrzí a jsme připraveni se k celé záležitosti odpovídajícím způsobem postavit,“ dodala tisková mluvčí Kauflandu s tím, že opětovné zařazení výrobku do prodeje se neplánuje. Rodina žádala po firmě stažení židle z regálů a varování pro zákazníky.

Redakce serveru stars24.cz se snaží získat i stanovisko České obchodní inspekce. Kaufland ale ujišťuje zákazníky, že bere bezpečnost svých výrobků velmi vážně, všechny jsou prý testovány a v souladu s platnými normami.

Témata: nebezpečný výrobek kaufland děti zdraví