Už se narajzoval dost? Ovčáček nám objasnil, jak je to s prezidentovými cestami do krajů

Miloš Zeman.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. února 2019 14:19

Spekulace ohledně krajských cest prezidenta Miloše Zemana jsou vždy velice různorodé. Třeba když dlouho žádná nepřichází, hned si šuškají vrabci o jeho chatrném zdraví. První letošní návštěva už je ovšem naplánovaná.

Včera se v některých médiích objevila informace, že prezident Miloš Zeman se pomalu chystá na svou první letošní krajskou návštěvu na západ Čech. Redakce serveru stars24.cz se tedy informovala u osoby nejpovolanější, tiskového mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka.

„Aktuálně je naplánována třídenní návštěva Karlovarského kraje, uskuteční se v březnu,“ potvrdil serveru stars24.cz Ovčáček. Přesně by se měla uskutečnit ve dnech 19. - 21. března, prezident má se svou manželkou Ivanou navštívit nejen krajské město Karlovy Vary, ale třeba i loňskou Vesnici roku Nový Kostel, kde by měl cestu ukončit.

V červnu má podle všech dostupných informací následovat cesta na Zemanovu milovanou Vysočinu, kde trávil roky svého předčasného politického důchodu. Návštěva se má údajně uskutečnit v druhé polovině června, prezident na ní tradičně navazoval soukromou dovolenou na své chalupě v Novém Veselí.

Zdali tomu tak opravdu bude i letos, zatím není jasné. Ohledně detailů dalších krajských návštěv totiž mlží i mluvčí prezidenta. „V průběhu roku budou následovat další cesty do regionů, o jejich termínech ale budeme informovat až v okamžiku, kdy budou definitivně dohodnuty,“ uvedl Ovčáček pro stars24.cz.

V minulosti provázely krajské cesty i potíže. Například zlínský hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) odmítl před rokem a půl Zemanovu návštěvu proplatit z krajského rozpočtu. Zeman tehdy cestu natruc zrušil. Případné náklady byly vyčísleny na půl milionu korun.

Témata: Miloš Zeman Jiří Ovčáček kraje