Tajemství plesu na Hradě odhaleno! Ovčáček nám prozradil, co se dělo!

Reprezentační ples prezidenta ČR (1.2.2019): Prezident Miloš Zeman a jeho žena 13

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

4. února 2019 13:31 | Aktualizováno: 4. února 2019 20:12

Ve Španělském sále Pražského hradu se v pátek konal už 4. Reprezentační ples prezidenta České republiky. Tak jako na každém plese nechyběla tombola, dobré jídlo, pití i muzika. A jak se akce líbila samotnému Miloši Zemanovi? Získali jsme pro vás EXKLUZIVNÍ informace!

Prezident jakožto hostitel přednesl projev v němž mluvil třeba i o nedávno zesnulém herci Luďku Munzarovi. „Chtěl bych poděkovat všem, kdo přišli. Vím, že vstupné je poněkud nekřesťanské, ale na druhé straně slouží pro dobrý účel,“ ocenil prezident vysokou účast. Lístky totiž byly vyprodány dlouho dopředu!

Pak také trochu zažertoval na účet manželky českého premiéra Andreje Babiše. „Uvažovali jsme o několika hororových scénách, kterými bych osobně oživil průběh našeho plesu. Řekl jsem paní Monice Babišové, že ji čeká nejhorší okamžik v jejím životě, až ji vyzvu k tanci, ale dnes se vymluvila, že má dlouhé splývavé šaty a že tančit nebude. Ale jak znám české novináře, vím, že to budou interpretovat tak, že naše přátelská spolupráce s Andrejem Babišem tímto skončila. Není to pravda,“ pobavil hosty Zeman.

Na závěr dokonce hlava státu zazpívala! „Nicméně jeden horor zcela závěrem svého úvodního vystoupení jsem si pro vás nechal. Budu zpívat. Naštěstí ne příliš dlouho, neboť zatímco minule Hudba Hradní stráže neuměla Valčík na rozloučenou, byl jsem informován, že už se to teď naučila, a já tedy na začátek provedu svoji milovanou ženu na melodii Valčíku na rozloučenou, nemá tak dlouhé splývavé šaty jako paní Monika. A společně si můžeme zavzpomínat i na slova, která jsou údajně ve skotštině, nikoli v angličtině. A nyní se opřete do opěradel svých židlí a poslyšte můj zpěv. We'll take a cup o' kindness yet, for auld lang syne,“ vysvětloval Zeman.

A jak se hostiteli vlastně ples líbil? Na to jsme se zeptali jeho mluvčího!

„Pan prezident měl možnost během plesu s vystupujícími umělci pohovořit. Byla to velmi milá, neformální setkání. Pan prezident ocenil pozitivní atmosféru plesu, kdy krásnou hudbu doplňovala právě přátelská potkání s druhými,“ prozradil pro stars24.cz Jiří Ovčáček.

A přestože se na akci všichni dobře bavili, mluvčí si – na rozdíl od prezidenta Zemana – nestihl vůbec zatančit! „Netančil jsem, ples pro mne byl hodně pracovní záležitostí. O to více jsem poslouchal vystoupení jednotlivých interpretů,“ prozradil nám.

Přesto si prý myslí, že by nějaký ten taneček zcela jistě zvládl! „Taneční lekce jsem absolvoval v 90. letech minulého století. Bylo jich pár a snad po nich něco zůstalo. Osobně dávám přednost twistu,“ přiznal pro stars24.cz Jiří.

Za vstupenku museli hosté zaplatiti 10 tisíc korun! Ale protože šlo o akci charitativní, tak tyto peníze, společně z výtěžkem z tomboly, poputují na dobrou věc. „Ještě není přesně spočteno. Ale jistě půjde o významnou částku,“ uvedl pro stars24.cz mluvčí Hradu.

Ceny v tombole byly opravdu pěkné! Hosté mohli vyhrát večeři s prezidentem Zemanem a jeho manželkou Ivanou, divočáka, dárkové poukazy na pobyty v zahraničí i v Česku, ale třeba také sud piva!

A na co konkrétně budou finance využity? „Polovina bude věnována ve prospěch nadačního fondu paní Ivany Zemanové, který pomáhá například seniorům, druhá polovina ve prospěch nadačního fondu pana prezidenta, který pomáhá opuštěným dětem,“ vysvětluje Ovčáček.

Jedno je ale jisté! Za rok se na Hradě bude opět plesat! „Bude to pátý ročník a už teď se na něj těšíme!“ dodal pro stars24.cz Ovčáček.

Témata: Miloš Zeman Reprezentační ples prezidenta ČR (1.2.2019) Ivana Zemanová Andrej Babiš Monika Babišová