Vskutku pohádkový příběh. Psí kamarádi si vzájemně pomohli z bryndy

Ilustrační foto.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. ledna 2019 15:57

O tom, že se k sobě psi umí chovat nevraživě, se napsalo mnoho. Příběh dvou čtyřnohých miláčků z Plzeňska ale vypráví o neuvěřitelném psím přátelství. Co přesně se včera stalo?

Včera kolem poledne řešili hasiči ze stanice ve městě Plasy, které leží asi 20 kilometrů severně od Plzně, k neobvyklý případ. U tamního rybníka totiž zachraňovali psa, na jehož problémy přišli opravdu zajímavým způsobem.

Po příjezdu na místo objevili hasiči světlého psa menšího plemene, který se s největší pravděpodobností propadl do nory vyhloubené nutriemi, které zde žijí. Pes se pod zemí vůbec nemohl otočit, pohnout se dokázal v jediném směru, a to dopředu.

Kdo na celý problém upozornil? Samozřejmě to byla oznamovatelka, která zavolala na tísňovou linku. Sama by však o ničem nevěděla, kdyby z místa neštěkal druhý, černý pes, který nad svým světlejším a menším kamarádem bděl a celou dobu se nacházel poblíž.

Hasiči po svém příjezdu postiženého psa uvázali a snažili se k němu prokopat pod zemí. Vystrašené zvíře ale reagovalo, tak jak nechtěli. Postupovalo totiž norou stále dál. Hasičům se ho tedy nakonec povedlo vytáhnout otvorem na druhém konci nory.

Oba psi nakonec skončili v dobrých rukou, na místo události si je přivezli vyzvednout pracovníci místních technických služeb. Happyend tak celá akce neměla jen pro nutrie, jejichž noru hasiči vzápětí zasypali.

Témata: Psi Hasiči Plzeňský kraj