Topolánek prezident? Klausův muž otevřeně o jeho kandidatuře: Je dobrá pro všechny! I pro ty, co ho nevolí

Ladislav Jakl

Autor: stars24.cz

16. listopadu 2017 3:21

Někdejší tajemník prezidenta republiky Václava Klause a šéf politického odboru jeho kanceláře Ladislav Jakl si pochvaluje, že se expremiér Mirek Topolánek rozhodl kandidovat. Podle něj jde o dobrou zprávu pro všechny Čechy – a ne jen ty, kteří uvažují, že jej budou volit.

„Kandidaturu Mirka Topolánka na úřad prezidenta republiky by lidé měli spíš uvítat, dokonce i ti, co ho určitě volit nebudou. Až do jeho vstupu do arény totiž stačilo všem ostatním uchazečům říkat jedinou větu: Já nejsem Miloš Zeman,“ uvádí na sociálních sítích Jakl.

Teď se prý budou muset kandidáti více obnažit. „Od nynějška jim to už konečně stačit nebude, budou muset říct nejen to, co nejsou, ale i co jsou, tedy jak se liší od ostatních Nezemanů. Tím opadne jejich slupka nevinnosti a my se po měsících konečně o nich něco dozvíme. Popřípadě se dozvíme, že pod tou slupkou nic není,“ dodává.

Ke kandidatuře Topolánka se před několika dny vyjádřil i exprezident Klaus. „Vždy jsem říkal, že prezidentem by neměl být „Marťan“. Mirek Topolánek se v nejvyšších politických funkcích dlouho pohyboval, a je tedy v tomto ohledu jasným ne-Marťanem,“ uvedl.

I on jeho kandidaturu ocenil. „Rafinované a spektakulární oznámení jeho kandidatury na poslední chvíli vnímám jako zřetelné vybočení z dosavadní nabídky protikandidátů Miloše Zemana. Prostě Mirek Topolánek, jak ho všichni známe.“ dodal Klaus.

Témata: Mirek Topolánek Ladislav Jakl Václav Klaus prezidentské volby 2018 prezident čr