Škoda Kamiq na prvních skicách! Městský crossover sází na inovativní design

Škoda Kamiq

Autor: Antonín Marek, stars24.cz

30. ledna 2019 10:00

Dvě exkluzivní designové skici poprvé ukazují design nového modelu Škoda Kamiq. Městské SUV svým robustním vzhledem dále rozvíjí úspěšný designový jazyk vozů SUV značky Škoda a rozšiřuje jej o nové prvky. Mezi ně patří dělené přední světlomety se světly pro denní svícení nad hlavními světlomety, které jsou ve voze značky Škoda použity vůbec poprvé.

Široká a svislá maska chladiče dodává přední části městského SUV Škoda Kamiq robustní a sebevědomý vzhled. Masku vyplňují zdvojená žebra – typický prvek designového jazyka SUV. Kapota motoru navazuje na příď charakteristickou linií, která se také opakuje na všech současných SUV značky. Výrazná linie Tornádo na bocích vůz opticky prodlužuje a dokonale ladí s dynamickou siluetou střechy. Offroadový charakter vozu zvýrazňuje robustní přední spoiler stříbrné barvy.

Nejvýraznějším prvkem na přídi vozu jsou nově uspořádané a ve voze značky ŠKODA poprvé použité dělené LEDsvětlomety, u kterých jsou proužky světel pro denní svícení umístěny nad hlavními světlomety. Kromě toho má Kamiq, jako první vůz značky ŠKODA, dynamické ukazatele změny směru jízdy vpředu i vzadu. Hodnotný vzhled vozu posiluje krystalická struktura světlometů a světelné LED-zdroje.

Vedoucí oddělení Škoda Design, Oliver Stefani, říká: „U našeho nového městského SUV Kamiq jsme zcela nově uspořádali světlomety. Dělené světlomety se světlem pro denní svícení nad hlavními světlomety, které se ve voze značky ŠKODA objeví poprvé, propůjčují modelu Kamiq svébytný vzhled a představují další interpretaci úspěšného designového jazyka našich SUV.“

Vyvážené proporce a nadčasový design

Vysoká a masivně působící kapota motoru je důležitou součástí boční linie vozu. Robustní vzhled modelu Škoda Kamiq posiluje zvýšená světlá výška, velká kola a difuzor. Vůz působí dynamickým a sportovním dojmem díky vyváženým proporcím, čistým plochám a modernímu a zároveň nadčasovému designu. Nápadná a jasně vykreslená záď ukazuje novou interpretaci pro značku Škoda typického tvaru koncových světel ve tvaru písmene C a krystalické tvary, podobné těm na předních světlometech. Jako první SUV značky Škoda v Evropě má nový crossover na pátýchdveřích namísto známého loga značky nápis Škoda.

Světová premiéra nového modelu Škoda Kamiq se bude konat od 5. do 17. března 2019 na autosalonu v Ženevě.

Témata: Škoda Kamiq Škoda