Soukupovi došla trpělivost! Zažaloval Českou televizi i moderátorku!

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. ledna 2019 18:05

Generální ředitel televize Barrandov Jaromír Soukup se ohrazuje proti informacím, týkajícím se finančních výsledků jeho podnikání, průběžně zveřejňovaným na veřejnoprávní České televizi. Proti těmto informacím nyní podniká patřičné právní kroky.

Jaromír Soukup podle tiskové zprávy "již nehodlá dále tolerovat poškozování značky a dobrého jména svého mediálního impéria ze strany České televize. A tak se rozhodl za lživé výroky žalovat jak ředitele České televize, tak podat trestní oznámení na moderátorku Noru Fridrichovou."

„Generální ředitel České televize Petr Dvořák je zodpovědný za obsah, nese tedy plnou odpovědnost za to, že redaktoři a editoři jeho stanice se dopustili lživých a manipulativních výroků, které dlouhodobě poškozují dobré jméno mých firem. Česká televize tak dlouhodobě zneužívá svého postavení na trhu a evidentně ve vysílání nechává prezentovat osobní názory redaktorů, kteří rezignují na objektivitu vysílání,“ okomentoval situaci ve zprávě, kterou má stars24.cz k dispozici, Jaromír Soukup.

Vedení televize Barrandov se rozhodlo podat trestní oznámení jak na Českou televizi, tak na Noru Fridrichovou a Petra Dvořáka. Zároveň podává podnět Radě pro rozhlasové a televizní vysílání a Radě České televize.

„Nepotřebuji být žádný specialista na televizní obsah, abych viděl, že Česká televize postupuje jednoznačně ideologicky ke zpracovávání obsahu, který je spojen s mou osobou nebo s televizí Barrandov. Navíc mi přijde zarážející, že zatímco Rada pro rozhlasové a televizní vysílání je schopna nám posílat upozornění za každou maličkost, tak v případě České televize je její chování farizejské,“ uzavřel celou věc Jaromír Soukup.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) Česká televize