Potvrzeno, je to Kamiq! Škoda oznámila jméno nového SUV

Škoda Kamiq

Autor: Jan Novák, stars24.cz

24. ledna 2019 21:51

Nové SUV značky Škoda se jmenuje Škoda Kamiq. Tento crossover je třetím SUV pro evropský trh a představuje další krok v SUV-ofenzívě české automobilky. Slovo Kamiq pochází z jazyka Inuitů, obývajících sever Kanady a Grónsko. Popisuje stav, kdy něco přirozeně „padne jako ulité“ za všech okolností. I proto dostal nový crossover pro evropský trh stejné jméno, jaké nese SUV, které se již etablovalo v Číně.

Škoda Kamiq je městský crossover, který se prezentuje jako ideální společník pro všední dny v moderním velkoměstě i mimo něj. Jméno Škoda Kamiq se jako označení modelu etablovalo už v Číně a k novému crossoveru se dokonale hodí. Název současně zapadá do názvosloví modelů kategorie SUV – jména všech aktuálních SUV značky ŠKODA začínají písmenem K a končí písmenem Q.

S novým modelem Škoda Kamiq činí česká automobilka další krok ve své SUV-ofenzívě a rozšiřuje svou nabídku o kompaktní a lifestylově orientovaný vstupní model pro evropský trh. Škoda Kamiq v sobě spojuje agilitu a jízdní vlastnosti kompaktního vozu s klasickými přednostmi automobilu kategorie SUV – zvýšenou pozici sedadel, lepší výhled z vozu, pohodlnější nastupování a vystupování i větší světlou výšku.

Nový model značky Škoda využívá modulární platformu MQB, dostal nové asistenční systémy i řadu Simply Clever prvků, které jsou pro značku stejně typické jako velkorysá nabídka prostoru.

Světovou premiéru bude mít nová Škoda Kamiq od 5. do 17. března 2019 na autosalonu v Ženevě.

Témata: Škoda Kamiq Škoda