Popálená Natálka se stále bojí usnout! Na pomoc má jen rodinu a lékaře

Natálie Kudriková 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. ledna 2019 9:57

Letos to bude deset let, co žhářský útok na Opavsku změnil život jedné romské rodiny. Jako ostatní děti jejího věku sice popálená Natálka oslaví 12. narozeniny, jinak se však její život od vrstevníků výrazně liší.

Trauma z hrozivého útoku čtveřice neonacistů totiž přetrvává dodnes. „To se nedá spočítat, to by ani nešlo. Bylo toho strašně moc,“ odpovídá Natálčina matka Anna na otázku, kolik chirurgických zákroků už její dcera podstoupila. Šlo však minimálně o desítky operací a Natálka je stále v téměř nepřetržité péči lékařů.

Bolest navíc zdaleka není pouze fyzická, Natálka se potýká rovněž se šrámy na duši. Špatný spánek jí způsobuje obrovskou únavu. „Já se jí ptám, jestli se jí něco nezdá nebo jestli se nebojí usnout kvůli tomu, že se jí něco zdát bude. A ona, že jo. Ale že si nepamatuje, co to je. Nebo mi to nechce říct,“ říká její maminka Anna pro web tn.cz a dodává, že dcera často usne až k ránu.

Natálčin osud poznamenal celou rodinu, která je pro holčičku jediným záchytným bodem na světě. Nemluví totiž v podstatě s nikým jiným, než se svými blízkými. Pomoc jakéhokoliv odborníka tento fakt prakticky znemožňuje, Natálka by mu totiž stejně neřekla, co ji trápí.

Témata: Natálie Kudriková Kauza: Vítkovští žháři Popálené děti Česká republika