Policie konečně zveřejnila výsledky pitvy: Kočka mladší to pořádně přehnal!

Jan Kočka 7

Autor: ČTK, stars24.cz

13. prosince 2018 16:45

Jan Kočka mladší měl při zářijové nehodě na D11, kterou zavinil, v krvi významné množství alkoholu a drog. Případ převzali krajští kriminalisté, řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Truxa. Policie tragickou nehodu, při níž kromě Kočky zemřel i řidič dodávky, s nímž se Kočka čelně srazil, když vjel na dálnici do protisměru, překvalifikovala začátkem týdne na obecné ohrožení.

Kvůli úmrtí viníka bude případ odložen. Nehoda se stala v noci 28. září. Kočka ve svém terénním Mercedesu najel na D11 na Nymbursku do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím nákladním autem. Oba řidiči zahynuli na místě.

"Provedeným toxikologickým vyšetřením v rámci nařízené pitvy byl u mrtvého řidiče terénního vozidla zjištěn výskyt významného množství alkoholu i výskyt omamných a psychotropních látek," řekl Truxa.

Kočka pocházel z rodiny provozovatele Matějské pouti v Praze. Jeho rodina v polovině října zorganizovala v Praze výpravný pohřeb. Po obřadu v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad následoval smuteční průvod, při kterém ostatky zesnulého převezl kočár tažený koňským spřežením přes Vinohradskou třídu na Olšanské hřbitovy.

Rodina Kočků podobný průvod zorganizovala zhruba před deseti lety pro Václava Kočkumladšího, kterého na křtu knihy bývalého premiéra Jiřího Paroubka zastřelil hoteliér Bohumír Ďuričko (dnes Benedikt Reinhold Diera).

Témata: Jan Kočka Nehody aut