Nové informace o nehodě Jana Kočky ml. (†28)! Policie musela ihned začít jednat!

Jan Kočka 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. prosince 2018 13:18

Policie zveřejnila nové informace k zářijové smrtelné nehodě Jana Kočky mladšího (†28). A jak se zdá, vyplavaly na povrch závažné informace!

K tragické nehodě došlo 28. září. Kočka čelně narazil do kamionu – a zabil nejen sebe, ale i muže, který seděl za volantem kamionu. Ihned se samozřejmě objevila řada otázek. Nepil Kočka před jízdou? Neměl v sobě snad drogy?

Na to vše měla odpovědět pitva a toxikologie. Výsledky sice vyšetřovatelé mají už nějakou dobu k dispozici, zveřejněné ale nebyly. A tak kolem případu kolovalo více otázek než odpovědí!

Navíc se ještě čekalo na znalecký posudek z oboru dopravy, který měl vyloučit, že příčinou nehody nebyla technická závada. A jak se zdá, i tento materiál už má policie k dispozici!

Až dosud totiž policie případ vyšetřovala jako usmrcení z nedbalosti. Teď ale čin překvalifikovala na obecné ohrožení! U tohoto zločinu je sice trestní sazba osm až patnáct let, už teď je ale jasné, že za mříže nikdo nepůjde! Kvůli úmrtí viníka případ bude po skončení vyšetřování odložen.

Co přesně se v osudný den stalo?

Osobní vůz značky Mercedes, který Kočka řídil, ze zatím nezjištěných příčin vjel na dálnici D11 do protisměru. Nehoda se stala 28. září kolem 03:40 ráno a obě auta začala po nehodě hořet. Dálnice byla uzavřena v obou směrech, později byl obnoven provoz ve směru na Prahu. Při nárazu zemřel jak Kočka, tak i řidič protijedoucího kamionu, pan Miloslav.

Témata: Jan Kočka Nehody aut Dopravní nehody