Půl roku od napadení Nizozemci: Brutálně zmlácený číšník stále bojuje o život!

Nizozemci, kteří v centru Prahy napadli číšníka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. prosince 2018 20:05

Ve Všeobecné fakultní nemocnici ve středu znovu operovali číšníka, který se v dubnu v centru Prahy stal terčem útoku pěti Nizozemců. „Jeho stav se nelepší, spíše naopak, a tím pádem se to muselo takhle vyřešit,“ sdělil Právu jeho zmocněnec a bývalý kriminalista Jiří Brych. Dvojici hlavních útočníků hrozí za pokus o vraždu 10 až 18 let vězení. Další tři dostali podmínku za výtržnictví a na pět let byli vyhoštěni ze země.

Oba agresoři zůstávají prozatím ve vazbě, kterou jim soud prodloužil naposledy v listopadu, a to o další tři měsíce. Ve vazbě jsou od 23. dubna, kdy je policie na základě tipu svědků zadržela na pražském Letišti Václava Havla.

Celý incident se odehrál o dva dny dříve, v sobotu 21. dubna na předzahrádce restaurace v pražské Vladislavově ulici. Skupina Nizozemců tehdy na číšníka Miroslava zaútočila poté, co je upozornil, že v podniku nemohou konzumovat donesený alkohol.

„Kvůli napomenutí se strhl slovní spor, načež hádka vygradovala v surové napadení, kdy skupina sedmi mužů zaútočila na personál restaurace. Jednoho číšníka povalili na zem a tam ho začali mlátit pěstmi a kopat do něj,“ popisoval tehdy situaci mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Včerejší operace není první, kterou napadený číšník podstoupil. Ihned po napadení skončil v nemocnici s otřesem mozku a krvácením do mozku. Rovněž prodělal operaci oka a lékaři mu museli dát dohromady i rozbitou čelist. Na květnové tiskové konferenci přesto uvedl, že by se v podobném případě zachoval stejně.

Témata: napadení číšníka skupinou Nizozemců