Co víš o mém manželství, ty zm**e?! Klaus mladší si vyřizoval účty na sociálních sítích!

Václav Klaus ml. 5

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

4. prosince 2018 16:13

Český poslanec Václav Klaus junior je nechvalně proslulý tím, že ve veřejné diskuzi nejde daleko pro poněkud peprnější výrazy. Jeden by si jej mohl snadno splést s politikem nějaké extrémistické strany, nikoliv polistopadové ODS, která je dnes hlavní opoziční silou proti Babišovi a ANO. Opak je však pravdou, jak se ostatně ukázalo i na jeho facebookovém profilu.

Nedávno se Klaus junior vyjadřoval v Poslanecké sněmovně k aktuálně projednávanému návrhu zákona, který by umožnil homosexuálním párům uzavřít manželství. Podle aktivistů kampaně "Jsme fér" za sňatky pro všechny je současný stav registrovaného partnerství nedostačující nejen v obsahu, ale i symbolice. "Registrují se auta, lidé se berou," stojí na stránkách Jsme fér.

Nicméně podle dvakrát rozvedeného Klause juniora je manželství tvořené dvěma muži, nebo dvěma ženami patrně stejným oxymóronem, jako například suchá voda, nebo veselá bolest, jak ostatně také zní titulek jeho komentáře na Novinky.cz k příslušné novele občanského zákoníku.

"Podobně manželství je od staročeského malžen, tedy muž-žena, čili homosexuální manželství je fakt termín, jak suchá voda. A ještě o tom máme hlasovat," běsní Klaus junior na Novinky.cz.

Tato slova však nezůstala bez následků. Na Klausově osobním profilu vznikla debata, která se svým charakterem spíš podobala pavlačové hádce ála Zítra to roztočíme, drahoušku (1976), či dokonce hospodě nejnižší cenové třídy. Vybranými výrazy, zpravidla útočícími na sexuální menšiny, se to tam jenom hemžilo. 

Poté, co si ale jeden z diskutujících vzal do úst osobní život Klause mladšího, respektive jeho neschopnost udržet si manželství, neváhal se poslanec ODS bránit v takzvaném stylu "oko za oko", a svého názorového protivníka nazval "zmrdem". Obyčejný občan, aby se nestíhal divit, čeho všeho jsou dnes politici schopní, a to už jsme zažili dokonce i "výchovnou" facku.

Témata: Václav Klaus ml. Homosexuálové sociální sítě