Kvůli údajnému únosu padají hlavy! Lékařka Protopopová končí!

Dita Protopopová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. listopadu 2018 13:28

Lékařka Dita Protopopová, jejíž posudek měl podle médií pomoct Andreji Babišovi mladšímu vyhnout se trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo, rezignovala na post zastupitelky Prahy 8.

Babišův syn tvrdí, že k farmě Čapí hnízdo, kvůli níž premiér čelí obvinění z dotačního podvodu, podepisoval nějaké dokumenty, ale prý nevěděl, co podepisuje. Byl prý jako pacient v Národním ústavu duševního zdraví a v současnosti bere léky. 

V minulosti se kvůli konfliktu s policií dostal do Národního ústavu duševního zdraví, kde se setkal s psychiatričkou Ditou Protopopovou. Ta letos kandidovala v komunálních volbách za hnutí ANO, které vede Andrej Babiš starší.

Psychiatrička v reakci na nastalou kauzu v prohlášení na facebooku uvedla, že do politiky nevstupovala, aby ohrozila svou rodinu. "A tlak, který nejen na mě, ale hlavně na mé nejbližší v posledních hodinách je, je neúnosný. K dnešnímu dni jsem se proto rozhodla rezignovat na svůj zastupitelský mandát na Praze 8," uvedla.

"Ve svém osobním životě, ale i lékařské praxi jsem se vždy chovala podle svého nejlepšího vědomí a navíc jsem vždy ctila přísahu, kterou jsem složila, a lékařskou etiku. Vždy jsem si vybírala ty nejkomplikovanější případy a těm lidem jsem chtěla maximálně pomoci. Lživé informace, které se v posledních informacích objevily v médiích, mě proto poškozují, urážejí, ale především lidsky mrzí, protože média se rozhodla parazitovat na nemocném člověku," napsala na facebooku hnutí ANO Prahy 8 Protopopová.

Server stars24.cz se pokoušel s lékařkou telefonicky spojit, telefon ale nezvedá. Na zaslaný mail zatím také neodpověděla.

Témata: Andrej Babiš ml. Dita Protopopová (lékařka)