Pomsta Zemanovi za vulgarity? Ředitel gymnázia ho vyhodil do kompostu!

Miloš Zeman

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. října 2018 11:00

Ředitel teplického gymnázia a neúspěšný kandidát na senátora Zdeněk Bergman se s prezidentem Milošem Zemanem kvůli jeho vulgárním výrazům v přímém přenose vypořádal po svém. Zbavil se obrazů prezidenta, které už dříve nechal ze zdí gymnázia sundat.

Zeman v rozhovoru pro Český rozhlas v přímém přenosu mluvil o ekonomických zm*dech. Jeho slova vyvolala hodně rozporuplné reakce. Velká část politiků napříč politickým spektrem jej za vulgarismy kritizovala.

Hodně svérázně se k prezidentovým slovům postavil právě Bergman. „Před čtyřmi lety jsem nechal svěsit obrazy pana prezidenta, které do té doby visely na čelní stěně každé učebny. Důvodem bylo chování, za které ve škole dávám ředitelskou důtku - použití sprostých slov ve veřejném projevu,“ vysvětlil na sociálních sítích s odkazem na Zemanova slova „ku*da sem, ku*da tam“.

„Nyní, po rozhovoru pana prezidenta pro Český rozhlas, jsem školníkovi uložil, ať ty obrazy zahrabe do kompostu,“ dodal ředitel gymnázia, která se letos pokoušel za Teplice probojovat do Senátu. Se ziskem 21,10 % hlasů skončil v prvním kole voleb na druhém místě, Ve druhém kole se utkal s občanským demokratem Jaroslavem Kuberou. V něm však prohrál poměrem hlasů 44,39 % : 55,60 %.

Pod Bergmanovým příspěvkem na sociálních sítích se strhla poměrně divoká debata. Zatímco někteří jeho gesto ocenili, další ti považovali na zneuctění prezidenta. „Pana prezidenta vám neberu. Jen jsem vyjádřil jisté opovržení jeho slovníkem,“ vysvětloval Zemanovým příznivcům ředitel gymnázia.

Zeman svá vulgární slova adresoval konkrétním osobám, které podle něj okradly Čechy. Konkrétně zmínil miliardáře Viktora Koženého a Zdeňka Bakalu. „Jestli je někdo lump, měl by o tom rozhodnout soud. Ne prezident, ne dav na ulici. Chci žít v právním státě,“ dodal Bergman.

Témata: Miloš Zeman