Úterní útok aktivistky má tvrdou dohru! Naštvala lidi z nejvyšších míst!

Aneta Petani

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. října 2018 13:21

Polonahá aktivistka v úterý večer narušila mši, kterou v katedrále svatého Víta na Pražském hradě sloužil kardinál Dominik Duka. Její čin na facebooku ostře odsoudil například prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček.

Aktivistka Aneta Petani vysvětlila, že vadí výroky katolického kněze Petra Piťhy o homosexuálech a jeho výklad Istanbulské úmluvy. Kritizuje také to, že se za Piťhu postavil Duka.

Její čin vyvolal v Česku bouřlivé reakce. Ostře jej odsoudil například mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „Ultralevice, jak symbolické, se pokusila zneuctít v Katedrále sv. Víta mši, která se slavila při příležitosti 40. výročí zvolení Karola Wojtyly papežem. Pan kardinál Duka připomněl v Katedrále nejdůležitější odkaz Jana Pavla II. “Nebojte se!",“ uvedl na sociálních sítích Ovčáček.

Nebyl to zdaleka jediný příspěvek, která tématu věnoval. „Novodobí bolševici se už nezastaví před ničím. Doufám, že všichni demokraté tento projev nenávisti k jinému názoru, klasicky a falešně zabalený do líbivých slovíček, tvrdě odsoudí a nebudou jako vždy zbaběle mlčet!“ žádá mluvčí Hradu.

Vadí mu především to, kde se incident odehrál. „Nejodpudivější je, že novodobí bolševici se ve svém fanatismu nezastaví ani před znesvěcením duchovního centra země, Katedrály sv. Víta,“ postěžoval si. Na jeho slova zareagoval také básník Petr Kukal, který je ta twitteru znám jako Ktweetuje. „Souhlasím, Katedrála byla znesvěcena. Je dobře, že ta dívka našla odvahu na to poukázat,“ napsal na svém profilu.

Tiskový mluvčí Filozofické fakulty Univerzity Karlovy uvítal, že ultralevice narušila v duchovním centru země, Katedrále sv. Víta, mši, která se slavila u příležitosti 40. výročí zahájení pontifikátu Jana Pavla II. Lze klesnout hlouběji? Nelze. pic.twitter.com/HDAiPCYoA0

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) 17. října 2018

Jeho slova ale rozžhavila Ovčáčka doběla. „Nenávistný bolševik s nenávistným bolševikem kuká,“ odvětil mu. Pak připomněl, že Kukal působí na největší české univerzitě. „Tiskový mluvčí Filozofické fakulty Univerzity Karlovy uvítal, že ultralevice narušila v duchovním centru země, Katedrále sv. Víta, mši, která se slavila u příležitosti 40. výročí zahájení pontifikátu Jana Pavla II. Lze klesnout hlouběji? Nelze,“ přisadil si Ovčáček.

Témata: Aneta Petani Dominik Duka Jiří Ovčáček