Babiš naštval Čechy: Vykašlal se na volby a jel na dovolenou! Takhle si užíval ve Španělsku!

Andrej Babiš místo voleb navštívil ve Španělsku dceru Vivien 8

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

15. října 2018 11:44

Premiér Andrej Babiš minulý týden oznámil, že v druhém kole senátních voleb volit nebude, protože má dlouho naplánovanou cestu do zahraničí. Letěl totiž i s manželkou Monikou do Španělska za dcerou. A to mu řada lidí vyčítá!

Babiš s předstihem avizoval, že se druhého kola senátních voleb nezúčastní. Mluvčí hnutí ANO minulý týden oznámila, že v době, kdy budou otevřené volební místnosti, bude předseda vlády v zahraničí.

Za to jej kritizovala celá řada politiků, podle kterých není něco takového v demokratických zemích přípustné.

O víkendu poslal Babiš prozradil, kam vlastně jel. On a jeho žena Monika na sociálních sítích zveřejnily fotky ze Španělska. Tam se Babišovou vydali navštívit svou dceru Vivien. 

„Moje dcera tady studuje a dlouho jsem ji neviděl. Byl to jediný víkend v dohledné době, kdy jsem měl čas, tak jsem ji na chviličku zaletěl navštívit," práskl Babiš.

„Zároveň sice bylo 2. kolo voleb do Senátu, ale zástupce našeho hnutí v obvodu, kde bydlím, nekandidoval. Klasicky z toho někteří novináři a opoziční politici udělali aféru,“ postěžoval si.

Jenže jeho soukromá cesta v době voleb se nelíbí ani řadě Čechů. „To je ta důležitá, dlouho plánovaná cesta. Tak to mohl snad jet kdykoliv. Pěkně trapná výmluva proč nejít volit,“ postěžovali si Češi pod Babišovým příspěvkem.

Témata: Andrej Babiš Monika Babišová