Oslavujete někoho, kdo zabil člověka? Kvůli pohřbu Kočky se uzavře centrum Prahy, město zuří!

Jan Kočka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. října 2018 12:00

Smuteční průvod pozůstalých po členovi slavné rodiny kolotočářů Janu Kočkovi ml., který zemřel na konci září při nehodě na dálnici D11, zablokuje v pátek část Prahy. Pohřeb bude velkolepý, městu se ale nelíbí oslava člověka, který při nezodpovědné jízdě zabil jiného řidiče.

Osobní vůz značky Mercedes, který Kočka řídil, ze zatím nezjištěných příčin vjel na dálnici D11 do protisměru. Nehoda se stala 28. září kolem 03:40 ráno a obě auta začala po nehodě hořet. Dálnice byla uzavřena v obou směrech, později byl obnoven provoz ve směru na Prahu.

Kočka pravděpodobně do protisměru vjel na nájezdu, kdy odbočil do špatného směru. Po střetu začala obě vozidla hořet, svědci na tísňovou linku popisovali, že po nárazu vozidla vybuchla. Při nárazu zemřel jak Kočka, tak i řidič protijedoucího kamionu, pan Miloslav.

Poslední rozloučení s Kočkou proběhne v pátek od 13 hodin v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad. Poté se smuteční průvod vydá na Olšanské hřbitovy.

Velkolepé poslední rozloučení nejméně na tři hodiny omezí dopravu v centru Prahy. Původně se přitom spekulovalo, že pohřeb Kočky, který podle policie smrtelnou nehodu zavinil, proběhne jen v rodinném kruhu.

Kvůli pohřbu bude od 12 do 15 hodin uzavřeno náměstí Jiřího z Poděbrad, ulice Slavíkova a Vinohradská a také Olšanské hřbitovy. Toto rozhodnutí spadá pod Technickou správu komunikací, městu se ale nelíbí.

Starosta Prahy 3 Alexander Bellu tvrdí, že uzavření především Vinohradské ulice příliš zatíží Pražany. Nerozumí navíc tomu, proč by se měla konat oslava člověka, který svým jednáním zabil jiného člověka.

Témata: Jan Kočka