Neuvěřitelné se stalo skutečností! Pavel Novotný se stal starostou!

Pavel Novotný 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. října 2018 12:08 | Aktualizováno: 9. října 2018 13:32

V komunálních volbách letos kandidovali i známé české osobnosti. Jednou z nich byl i kontroverzní syn baviče Petra Novotného Pavel. Společně se svou sestrou Lenkou kandidovali do zastupitelstva obce Praha – Řeporyje, oba za ODS. Oba se do zastupitelstva obce dostali.

Pavel Novotný se nyní pasoval na krále Řeporyjí, kde byl zvolen dokonce starostou. „DĚKUJU všem, kdo podpořili naší místní kandidátku a program a dali nám SILNÝ mandát pro vyjednávání. Vím, že jsem nebyl jednoduchý lídr ke skousnutí. Absolutní vítězství jsem jako jednotlivec opravdu nečekal,“ píše na svém profilu Novotný.

Zdá se, že Novotný bere svou novou roli zcela vážně. „V Řeporyjích jsme dnes večer podepsali koaliční smlouvu mezi ODS, koalicí Zelení-Piráti a ANO… ODS získala post starosty, posty místostarostů obsadí Zelení a Piráti." informoval na sociálních sítích. 

"Řeporyje chtěly změnu. Osm let jsem tu odváděl poctivou práci v opozici a lidi mě tu, na rozdíl od čtenářů bulváru, doopravdy dobře znají a věří, že jsem dospěl a prosadím svůj program. Přijímám ten silný mandát s pokorou a přebírám tu s Piráty a Zelenými odpovědnost. Já Řeporyje miluju,"tvrdí Novotný.

Novotný není jedinou známou tváří, která se dostala do komunální politiky. Do zastupitelstva pro městskou část Praha 5 byl zvolen režisér Jan Hřebejk. Ten kandidoval za STAN. „Děkuji všem, že jsem se s VAŠÍ POMOCÍ stal zastupitelem na Praze 5. Nebudu krást, a když budu mít pocit nepatřičnosti, tak vám to dám vědět,“ píše Hřebejk.

The Band & Neil Young Helpless https://t.co/9dTtTt4QY0 prostřednictvím @YouTube A na dobrou noc něco hezkýho. Děkuji všem, že jsem se s VAŠÍ POMOCÍ stal zastupitelem na Prsze 5. Nebudu krást, a když budu mít pocit nepatřičnosti, tak vám to dám vědět

— Jan Hřebejk (@JanHrebejk) October 6, 2018

Senátní ambice měl také herec Vladimír Kratina, který kandidoval za ODS. Ten do druhého kola senátních voleb nepostoupil.

Témata: Pavel Novotný volby 2018 Komunální volby