Ozbrojený klaun šokoval Prahu! Nakonec bylo vše jinak!

Klaun, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. října 2018 15:40

O případu muže v masce klauna, který měl údajně děsit děti v okolí Základní školy Libčické v Praze, jsme vás informovali už včera. Nakonec se zdá, že si některé děti historku s klaunem vymyslely.

Klaun se podle některých zdrojů měl v okolí Základní školy Libčické v Praze 8 Bohnicích vyskytovat již v pátek 28. září. Následně v úterý 2. října několik žáků vypovědělo, že o víkendu zahlédli v okolí dětského hřiště muže v masce klauna, který byl ozbrojen nožem.

Případem se začala zabývat i Policie ČR. Mluvčí Policie Andrea Zoulová informovala, že prozatím neexistují kromě dětí žádní další svědci, kteří by klauna spatřili.

Ředitelka školy Štěpánka Sýkorová na stránkách školy podala následující informaci: „Včera večer jsme byli informováni maminkou jedné žákyně, že včerejší událost si děti vymyslely na základě vyprávění spolužáků z nedělního zážitku na školním hřišti. Z tohoto důvodu zatím nikdo nemůže událost vyloučit, ani potvrdit.“

Přesto je škola i dál v kontaktu s policií. „Protože nám však jde především o bezpečí dětí, i nadále spolupracujeme s Policií ČR a vykonáváme zvýšený dohled nad žáky. Policie ČR tuto informaci prověřuje a spolu s Městskou policií školu monitoruje,“ uvedla ředitelka.

Vzkaz poslala také rodičům žáků. „Žádáme rodiče, aby i nadále své děti nepouštěli samotné do areálu školy a dbali o jejich zvýšenou bezpečnost,“ dodala Sýkorová.

Témata: Praha Klauni