Poplach v Praze! Utekl smrtelně jedovatý had!

Mamba Zelená

Autor: ČTK

3. října 2018 11:33

V pražských Hlubočepích v ulici V Bokách I utekla v úterý večer smrtelně jedovatá mamba zelená. Hada se zatím nepodařilo odchytit, policie nabádá k obezřetnosti, informace o výskytu plaza mají lidé volat na linku 158.

Podle specialistů na odchyt jedovatých hadů z pražské zoologické zahrady je velmi nepravděpodobné, že by tento had s ohledem na nízké venkovní teploty opustil zdi bytu, případně domu. Na webupolicie o tom dnes informoval její mluvčí Jan Rybanský.

"Policisté v této souvislosti prošetřují i předcházející událost, kdy byla z domu odvezena 30letá žena s podezřením na uštknutí. Ta byla podle prvotních informací zároveň chovatelkou tohoto hada," uvedl mluvčí.

Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové záchranáři zasahovali u této ženy v pondělí večer. "Ženu resuscitovali, zajistili dýchací cesty a převezli ji do motolské nemocnice. Pravděpodobně, možná, se mohlo jednat o uštknutí hadem," řekla dnes Poštová ČTK.

Okolnosti úniku smrtelně jedovatého hada jsou předmětem dalšího vyšetřování, dodal Rybanský.

V souvislosti s událostí policie evakuovala obyvatele dotčeného domu a požádala o spolupráci specialisty na odchyt jedovatých hadů.

Témata: Praha Hadi