Výsledky pitvy Kočky i druhého řidiče! Měli šanci přežít?

Tragická nehoda, při níž zemřeli dva lidí. Jedním z nich byl Jan Kočka 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. října 2018 9:11

Necelý týden uplynul od tragické nehody, při níž se na D11 srazilo osobní auto Jana Kočky s kamionem, který řídil osmadvacetiletý Miloslav. Co ukázala pitva obou těl?

Osobní vůz značky Mercedes, který Kočka řídil, ze zatím nezjištěných příčin vjel do protisměru. Nehoda se stala kolem 03:40, obě auta začala po nehodě hořet. Dálnice byla uzavřena v obou směrech, později byl obnoven provoz ve směru na Prahu.

Kočka pravděpodobně do protisměru vjel na nájezdu, kdy odbočil do špatného směru. Po střetu začala obě vozidla hořet, svědci na tísňovou linku popisovali, že po nárazu vozidla vybuchla. Při nárazu zemřel jak Kočka, tak i řidič protijedoucího kamionu, pan Miloslav.

Jak nyní ukázala pitva, zranění byla tak rozsáhlá, že neměli šanci přežít. Podle televize Nova bylo hlavní příčinou smrti devastující poranění hlavy.

Řidiči utrpěli ještě další těžká poranění po celém těle a na místě zemřeli. Záchranáři tak už neměli žádnou šanci.

Policie nyní čeká na výsledky toxikologie, zda byl někdo z řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog. Ty by mohly objasnit, proč Kočka najel se svým vozem do protisměru. Případ proto zůstává nadále otevřený.

Témata: Jan Kočka