Šokující pozadí islamisty, který chtěl útočit v Česku! Před dvěma lety se něco stalo!

Abdul Rahman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. září 2018 11:22

Slovák Abdul Rahman, který vyznává radikální islám a chtěl podle policie útočit v Česku, pochází ze silně křesťanské rodiny. Co se stalo, že konvertoval na jinou víru?

Mladík přijal islám v roce 2015 a chodil oblékaný jako voják. Jako pozdrav používal zdvižený pravý ukazováček, což je symbol oddanosti bojovníků Islámského státu. Radikálně se projevoval i na sociálních sítích. Tvrdil, že ovládne Česko.

Policie u něj provedla domovní prohlídku a v bytě nalezena chemikálie, manuály na výrobu bomby a návody, jak ji připevnit na tělo a na automobil. Kvůli podezření, že by mohl svůj plán na teroristický útok dokončit, jej soud poslal do vazby.

Pětadvacetiletý Dominika ze Šarišských Michalian přitom pochází z rodiny, která silně vyznává křesťanské hodnoty. Přesto před 3 lety konvertoval na islám.

V rodině to není první neštěstí, před 2 lety Dominikovi podle serveru cas.sk zemřel bratr v spánku. Dominik ale islámem koketoval už déle. "Domů chodil zřídka. Byl však například na pohřbu mladšího bratra, který nečekaně zemřel během spánku. Rodiče tehdy ani nechtěli, aby šel na zádušní mši do kostela, protože se báli, aby nevyvedl něco v souvislosti s jeho nynějším náboženských," popisuje situaci jeden z rodinných známých.

Dominikova láska k výbušninám se ale podle místních zrodila už na střední škole. Právě tam měl nalézt zálibu ve vyrábění ohňostrojů, čímž ostatně obhajoval i vlastnictví chemikálií, které u něj našli policisté. Dominikovi rodiče se k celé věci nevyjadřují, podle slovenských médií to ale nesou velmi těžko. Oba jsou bez práce a otec má dokonce invalidní důchod.

Témata: Abdul Rahman (radikální islamista ze Slovenska)