Poprask v Praze! Na vietnamské tržnici našli neuvěřitelné věci!

Vietnamci

Autor: ČTK

17. září 2018 19:51

Veterináři spolu s policií při kontrole tržnice An Dong v Praze 10 našli zhruba 130 kilogramů prošlého zmrazeného rybího masa, mušlí, krabů a drůbeže neznámého původu. Provozovateli hrozí pokuta až 50 milionů korun, sdělil dnes ČTK zástupce mluvčího Státní veterinární správy (SVS) Petr Majer. Většinou jsou však pokuty řádově nižší.

"Během akce byly zkontrolovány dvě prodejny, kde bylo zjištěno celkem 115 kg zmrazeného rybího masa, mušlí a krabů bez označení či s prošlým datem minimální trvanlivosti. Potraviny byly vymrzlé a s okoralým povrchem. V prodejnách se nacházelo také 14 kg zmrazeného kuřecího masa a jeden kg masných výrobků, vše bez označení a dokladů o původu," uvedl Majer. Veterináři nechali potenciálně nebezpečné potraviny pro zdraví znehodnotit barvou a nařídili jejich likvidaci.

Veterináři v Praze našli v poslední době několik nelegálních skladů potravin, například v Holešovicích v něm objevili 200 kilogramů zmrzlých ryb a mořských plodů.

Provozovateli, který dodává potraviny na farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad a v Holešovické tržnici, hrozí také až 50milionová pokuta. Potraviny nebyly označené, některé zapáchaly, provozovatel nebyl na místě schopen předložit doklady o jejich původu. Na konci srpna pak veterináři zjistili nelegální sklady v Praze 9 a 10.

Témata: Praha Vietnamské tržnice