Teroristický útok v Česku! Islamista chtěl zabíjet bombou!

Abdul Rahman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. září 2018 21:01

Česká policie obvinila muslimského mladíka mladíka z přípravy bombového teroristického útoku. Podle kriminalistů vyznává původem Slovák radikální islám a vystupuje pod jménem Abdul Rahman.

Muž podle MF Dnes přijal islám v roce 2015 a chodil oblékaný jako voják. Jako pozdrav používal zdvižený pravý ukazováček, což je symbol oddanosti bojovníků Islámského státu.

Mladík se projevoval radikálně na sociálních sítích. Tvrdil, že ovládne Česko, a psal prohlášení jako "Tahle země bude naše! A nebude moci být pro všechny!" 

Policie pak provedli u mladíka domovní prohlídku a jejich obavy se potvrdili. V bytě byly nalezeny chemikálie, manuály na výrobu bomby a návody, jak ji připevnit na tělo a na automobil.

Kvůli podezření, že by mohl svůj plán na teroristický útok dokončit, jej soud poslal do vazby. Mladík se ale hájí a tvrdí, že šlo o materiál na výrobu zábavní pyrotechniky k oslavě Nového roku.

Tomu ale policisté nevěří, protože muslimové Nový rok neslaví. Mladík také prozradil, že jeho mentorem v praktikování muslimské víry je bývalý pražský imám, kterého policie obvinila z podpory terorismu.

Ten je stíhaný na útěku za pomoc svému bratrovi a švagrové, kteří se podle policie účastnili v Sýrii bojů v sesterské teroristické organizaci Al-Káidy.

Témata: Abdul Rahman (radikální islamista ze Slovenska) Terorismus v ČR Terorismus