Hit internetu: Chcete domů živou sfingu s tělem lva? Tohle kočičí plemeno drtí svět!

Plemeno kočky s názvem Mainská mývalí (Maine Coon) 14

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

25. října 2017 14:00

Také jste zaznamenali doslova boom fotek s těmito obrovskými kočkami, které dosahují váhy až 15kg?

Řeč je o plemeni kočky s názvem Mainská mývalí (Maine Coon). Oblíbenost těchto takzvaných ‘‘něžných obrů‘‘, i přes jejich vysokou cenu, za poslední dobu doslova vystřelila. Vtipná videa těchto koček, které mají několik specifických znaků chování, zaplavují internet a chovné stanice si mnou ruce.

Kytarista legendární kapely Aerosmith, Joe Perry, také vlastní kočku tohoto plemene. Dostala jméno Icon a Perry pro ni před časem napsal dojemný dopis, ve kterém zmiňuje i to, že předtím, než poznal svou milovanou Icon, byl milovníkem psů. Dále také bezmezně obdivuje její klid a majestátnost a přiznává, že změnila jeho život k lepšímu. Tento dopis vyšel v knize s názvem ‘‘A letter to my cat: Notes to our best friends,‘‘ která vyšla v roce 2014 a obsahuje dopisy od slavných osobností právě se vzkazy pro své chlupaté miláčky. Právě díky kočkám totiž mnohdy lidé dokážou najít svůj ztracený klid. Navíc je vědecky dokázáno, že kočičí vrnění a tlapkání má hojivé účinky na zranění a frekvence zvuku, který při vrnění vydávají, má tišivý a zklidňující vliv na psychiku člověka.

Tento druh zvířete miluje, na rozdíl od ostatních kočičích plemen, vodu a například jejich rituál pití z misky probíhá tak, že si do vody namáčejí své tlapky a používají je jako jakousi mističku. Zajímavostí také je, že jsou velice inteligentní a dokáží se naučit otevírat dveře či splachovat záchod. Jejich cena se pohybuje kolem čtyř až dvanácti tisíc, výstavní obříci s rodokmenem jsou ale o poznání dražší.

Říká se, že kdo nemá rád zvířata, nemůže mít rád ani lidi. V mnoha ohledech jsou ale zvířecí kamarádi často mnohem trpělivější a vlídnější než ten náš druh. Své o tom ví například i Cameron Diaz, John Travolta, Ewan McGregor, Marilyn Manson a mnoho dalších celebrit, kteří své zvířecí miláčky nadevše zbožňují. Ne nadarmo byly kočky už ve starém Egyptě uznávány jako božstvo. Co taková sfinga s tělem lva?

Témata: Kočky Joe Perry