Nové informace! Mohou za smrt pětiletého chlapce pracovníci festivalu?

Safari vláček Šiklův mlýn, ilustrační fotografie 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. července 2018 9:18

Česko se už několik dní ptá, proč muselo dojít k tragédii, při níž v sobotu zemřel pětiletý chlapec na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem. Původně se spekulovalo, že matka s dětmi chtěla z vlaku vystoupit předčasně, nyní se ale ukazuje, že vše mohlo být jinak.

K tragédii došlo v areálu zábavního centra Šikland v sobotu kolem 15:30. Na místo ihned vyjeli záchranáři a policisté. Letecká záchranná služba dítě resuscitovala, podlehlo ale zraněním na místě.

Řidič vláčku podle dostupných informací zastavil před křižovatkou a dával přednost automobilu jedoucímu zprava. Maminka dvou dětí, která jela ve vláčku, si jeho zastavení asi špatně vyhodnotila, a myslela si, že je čas vystupovat.

Jakmile ale chlapec opustil vláček, vyhlídková souprava se znovu rozjela a chlapec zřejmě dostal strach, že mu maminka i se sourozencem ujede. To měl být osudný okamžik, kdy se dítě dostalo pod kola vagónu.

Nové informace ale ukazují, že vše mohlo být jinak. Svědkyně události totiž mluví o tom, že průvodkyně sedící vedle řidiče prohlásila, že lidé mohou vystupovat.

"Průvodkyně vedle řidiče řekla, že můžeme vystupovat, chlapeček vystupoval až po jejích slovech. Byla to tragická, příšerná, fatální nehoda, ale jakkoli naznačovat, že maminka pochybila, že nepočkala na pokyn, není pravdivé,“ řekla Právu svědkyně.

"K nehodě došlo v důsledku nedorozumění mezi průvodkyní a řidičem, když na základě jejího svolení chlapeček při vystupování utrpěl smrtelná zranění,“ dodala svědkyně s tím, že matka nic nezanedbala.

To ostatně tvrdí i další svědkyně na facebooku, kterou citoval deník Blesk. Ta totiž také uvádí, že lidé dostali pokyn k tomu, aby z vláčku vystoupili.

"Já jsem na tom vláčku seděla, když se to stalo, a vím, jak to bylo. Vláček dával přednost a slečna, co ten vláček komentovala, řekla, že si můžou vysednout z vláčku. V tu dobu se maminka s chlapečkem zvedli a začali vystupovat z vláčku. Vláček se rozjel a přejel chlapce s tím, že otec s druhým dítětem seděl dál ve vláčku. Všichni jsme řvali na řidiče‚ zastav!" uvedla.

Témata: dětské Děti smrt chlapce na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem (14. 7. 2018) Šiklův mlýn