Vejce ve slevě: Kde a za kolik je nakoupíte, pokud budete mít štěstí?

Vejce

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

18. ledna 2023 10:40

O dalším nárůstu ceny vajec informovali drůbežáři v uplynulých týdnech v souvislosti s likvidací velkochovu slepic na Tachovsku kvůli ptačí chřipce. Díky slevovým akcím je však stále možné je zakoupit i za méně, než činila průměrná prosincová cena.

Drůbežáři uváděli, že cena za kus může dosáhnout i více než 7 korun. Podle tabulky průměrných spotřebitelských cen Českého statistického úřadu zaplatili lidé už v prosinci za balení deseti vajec o 23 korun více než v lednu loňského roku, konkrétně 59 Kč.

Některé řetězce přesto stále nabízí vejce za výhodnější ceny. Jak jsme ale zjistili, v mnohých obchodech najdete v regálech jen prázdná místa. Zákazníci zkrátka na slevové akce slyší.

Až do příštího úterý nabízí podle portálu, který upozorňuje na akční ceny potravin, společnosti Billa a Globus balení čerstvých vajec M o třiceti kusech za 140 korun. V takovém případě zaplatí lidé za jedno vejce méně než pět korun.

Na rovných pět korun pak vyjde jedno vejce zákazníky řetězců Albert (10 ks za 50 korun) a od zítra také Penny Marketu, který nabídne 20 kusů za stovku.

Témata: Vejce ceny potravin Obchody