Nehoda v Kuřimi: Cizinec měl velké štěstí, kvůli cigaretám málem přišel o život

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. ledna 2023 20:42

Ke kurióznímu střetu člověka s vlakem, který naštěstí neskončil úmrtím, došlo koncem roku v Kuřimi na jižní Moravě. Policie dnes sdílela video střetu, aby upozornila na podobné incidenty, které zpravidla končí úmrtím.

Velké štěstí měl podle policistů dvaatřicetiletý cizinec, který se do jízdní dráhy vlaku dostal z málo pochopitelných důvodů. "Mezi pražce mu měly vypadnout cigarety, kvůli kterým opustil nástupiště a vydal se do kolejiště," vysvětlil policejní mluvčí David Chaloupka. 

Cizinec nebyl pod vlivem alkoholu ani návykových látek, rychlíku si přesto všiml až z bezprostřední blízkosti, kdy už nemohl nic dělat. Vlak jej zachytil a odhodil na nástupiště, kde mu po zastavení soupravy poskytl vlakový personál první pomoc a přivolal záchranáře.

"Hrozivě vypadající srážku muž naštěstí přežil bez tragických následků," dodal Chaloupka.

Loni došlo jen na jižní Moravě k 35 střetům vlaku s člověkem, přičemž jen šest lidí při nich nezemřelo. Několik osob se na koleje vydalo dobrovolně ukončit svůj život, ale u osmi z celkového počtu sražených se jednalo o neopatrnost či snahu zkrátit si cestu přes koleje. 

Témata: Nehody vlaků Vlaky Policie ČR