Nehoda u Staňkova si vyžádala 10 zraněných

Autonehoda

Autor: ČTK

9. ledna 2023 19:17

Deset lidí včetně čtyř dětí utrpělo v neděli večer zranění při nehodě osobního auta a dodávky nedaleko Staňkova na Domažlicku. Zraněné přepravily sanitky a vrtulník letecké záchranné služby do nemocnic v Plzni, Stodu a v Domažlicích, řekla dnes ČTK mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Deset lidí včetně čtyř dětí utrpělo v neděli večer zranění při nehodě osobního auta a dodávky nedaleko Staňkova na Domažlicku. Zraněné přepravily sanitky a vrtulník letecké záchranné služby do nemocnic v Plzni, Stodu a v Domažlicích, řekla Svobodová. Nikdo nebyl zraněn těžce.

Nehoda se stala na silnici první třídy I/26 kolem 20:20. Záchranáři vyslali na místo několik posádek. Vrtulník odvezl na akutní příjem plzeňské fakultní nemocnice sedmačtyřicetiletou ženu a sedmileté dítě. Měly středně těžká zranění, při převozu byly ale při vědomí, uvedla Svobodová.

Další dvě děti ve věku pět a dva roky a muže narozeného v roce 1978 dopravily sanitky s lehčími zraněními na pozorování do fakultní nemocnice. Záchranáři tam odvezli na pozorování také lehce zraněnou sedmašedesátiletou ženu a tříleté dítě. V Domažlické nemocnici skončili dva lehce zranění muži ve věku 36 a 26 let. Do plzeňské Mulačovy nemocnice odvezla dopravní zdravotní služba asi sedmadvacetiletého lehce zraněného muže, dodala Svobodová.

Řidič osobního automobilu značky Citroën jel od Staňkova po vedlejší komunikaci a nedal přednost v jízdě vozidlu značky Toyota, které jelo po hlavní komunikaci ve směru od Ohučova, řekla policejní mluvčí Eva Červenková. Po srážce skončila toyota v příkopu. V citroënu jeli čtyři muži, v toyotě byla řidička, muž a čtyři děti. Dopravní nehodou se zabývají domažličtí dopravní policisté.

 

Témata: Plzeňský kraj Nehody aut