Tragická nehoda u Rychnova: Zrychloval, nebrzdil. Muž měl spáchat rozšířenou sebevraždu

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. ledna 2023 14:20

Policie vyšetřuje letní tragickou dopravní nehodu u Rychnova nad Kněžnou jako rozšířenou sebevraždu. Při události zemřeli tři lidé. Policie teď po několikaměsíčním vyšetřování odhalila jeho dosavadní závěry.

K nehodě došlo v pátek 12. srpna kolem 18. hodiny. Třiatřicetiletý řidič Volkswagenu, jedoucí směrem od Rokytnice, vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí Fabií, v níž cestovala šestačtyřicetiletá žena a osmnáctiletý spolujezdec. Všichni tři účastníci nehody zemřeli. 

Policie dnes po několikaměsíčním prověřování uvedla, že dospěla k závěru, že nešlo o dopravní nehodu z nedbalosti, ale o úmyslný čin, tzv. rozšířenou sebevraždu, při které měl mladý řidič spáchat i trestný čin dvojnásobné vraždy.

"Podle těchto zjištění měl řidič Volkswagenu v sebevražedném úmyslu vyvinout velmi vysokou rychlost, v podstatě dvojnásobně převyšující povolenou rychlost v daném úseku, přičemž do posledního okamžiku rychlost zvyšoval, nebrzdil, a čelně se střetl s náhodně protijedoucím vozidlem poškozených, čím způsobil okamžitou smrt nejen sám sobě, ale oběma poškozeným v protijedoucím vozidle Fabia," uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Vzhledem k úmrtí podezřelého bude případ po došetření všech detailů odložen.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR