Nejhorší scénář se potvrdil. Matku a jejího syna našli v Krkonoších mrtvé

V Krkonoších probíhalo intenzivní pátrání po pohřešované dvojici.

Autor: ČTK

2. ledna 2023 13:23 | Aktualizováno: 2. ledna 2023 14:30

Čtyřicetiletou ženu z okresu Praha-západ a jejího tříletého syna, kteří se od pátku pohřešovali, našli dnes po 12:00 členové horské služby mrtvé v lese v oblasti Růžové hory v Krkonoších. Příčinu a okolnosti jejich smrti policie vyšetřuje. Bude nařízena pitva, řekla ČTK mluvčí policie Iva Kormošová.

V Krkonoších jde o první tragické úmrtí v letošní zimě. Minulou zimu na konci března 2022 zemřel po srážce dvou lyžařů na sjezdovce ve Špindlerově Mlýně padesátiletý polský lyžař.

Jedna z nejrozsáhlejších pátracích akcí se odehrála v Krkonoších v okolí Pece pod Sněžkou už v sobotu a v neděli. Od dnešního rána hledalo ztracenou dvojici asi 150 lidí z řad policie, horské služby a Správy Krkonošského národního parku.

Policie dnes oznámila, že poslední zjištěné místo pohybu pohřešovaných bylo ve středu 28. prosince odpoledne v okolí přestupní stanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře.

"Odvoláváme pátrání po pohřešované ženě a jejím synovi. Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života. Příčinu jejich úmrtí prošetřujeme," uvedla dnes po 13:00 policie na twitteru.

Dvojici podle mluvčí policie našli pátrači při postupu v rojnici v lese mimo cestu. "Na místo vyrazila výjezdová skupina kriminalistů a techniků," řekla mluvčí.

Policie po ženě a jejím synovi pátrala od pátku 30. prosince, kdy jejich pohřešování oznámil partner ženy a otec chlapce na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. V Peci pod Sněžkou se ubytovala i se synkem v neděli 25. prosince a pobyt měla do 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. Spojit se s ní nemohla, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem zůstalo ženino auto. Po otevření v pokoji nikdo nebyl, ale žena v něm měla své věci.

Asi 120 pátrajících dnes tvořili členové horské služby včetně 20 horských záchranářů z Polska. Při pátrání se zaměřili na trasu od mezistanice lanovky na Sněžku na Růžové hoře směrem k Portášovým Boudám nad Velkou Úpou. Po obou stranách cesty postupovali v rojnici čítající asi 100 lidí a zabírající pruh o šířce zhruba půl kilometru.

O víkendu se pátrání zaměřilo zejména na lokality mezi Černou horou a Pecí pod Sněžkou, okolí Richtrových bud, Obří a Modrý důl.

Témata: pohřešované osoby Krkonoše Policie ČR horská služba