Pec pod Sněžkou: Policie pátrá po ženě a tříletém chlapci, záhadně zmizeli z hotelu

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: ČTK

31. prosince 2022 21:23

Policejní pátrání v Krkonoších po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi z okresu Praha - západ do dnešního podvečera výsledek nepřineslo. Do pátrání se dnes zapojilo na 80 policistů, hasičů a členů horské služby. Pátrali v Peci pod Sněžkou a v jejím okolí. Právě v Peci pod Sněžkou byl 27. prosince pohyb ženy s dítětem zaznamenán naposledy. ČTK to řekla mluvčí hradecké krajské policie Iva Kormošová. Pátrání podle ní dál pokračuje.

Horská služba uveda, že pátrání v terénu opět začne po nočním přerušení v neděli ráno. "Dnes naši záchranáři pátrali ve velice obtížném terénu a zítra (v neděli) je nečeká nic snadnějšího," uvedl na webu náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Cingr. Do pátrání by se podle něj mělo zapojit asi 20 horských záchranářů a s nimi tři psovodi se psy.

Pátrat by měli v okolí Pece pod Sněžkou v lokalitách Richterových bud a Obřího a Modrého dolu. "Terén, ve kterém se budeme pohybovat, bude vyžadovat dobrou fyzickou kondici a prověří náš orientační smysl a funkčnost všech elektronických systémů a zařízení, která jsou v takovýchto případech nezbytná. Oslavy silvestra si necháme na příští rok," řekl Cingr.

Pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna v pátek odpoledne na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. V Peci pod Sněžkou se žena ubytovala i s dítětem v neděli 25. prosince a pobyt měla do pátku 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. S ženou se nemohla spojit, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem stále stálo ženino auto. Po otevření byl pokoj v penzionu prázdný. "Žena na pokoji měla své věci," řekla mluvčí.

Do pátrání policie a horská služba nasadily i desítku psů, termovizi a do akce se zapojili i členové speciálního policejního týmu Stopa. "Kvůli silné mlze nemohl být nasazen vrtulník," uvedla mluvčí. Hlídky do terénu vyrazily na čtyřkolkách, šestikolkách i na lyžích.

Policie také prověřila řidiče autobusů a taxislužeb, kteří přepravu pohřešované dvojice nepotvrdili. "Od občanů přijímáme telefonáty s různými informacemi, které okamžitě prověřujeme. Bohužel ani jeden z telefonátů nevedl k nalezení pohřešovaných," uvedla mluvčí.

Policisté již v noci na dnešek zjišťovali okolnosti zmizení ženy s dítětem. Prověřovali, zda nejsou v nemocnici, v jiném ubytovacím zařízení nebo někde v okolí.

Žena měří 165 až 170 centimetrů. Má hubenou sportovní postavu, delší hnědé a rovné vlasy a šedé oči. Její syn má světlé vlasy a kulatý obličej.

Policie žádá svědky, aby informace k pohřešované ženě a jejímu synovi zavolali na linku 158 nebo se dostavili na jakoukoliv policejní služebnu.

Témata: Krkonoše pohřešované osoby