ČT, Nova a Prima spojí síly? Kvůli prezidentským volbám je to možné

Česká televize

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. listopadu 2022 18:50

Blíží se prezidentské volby, před nimi chystají televize vysílání debat kandidátů. Česká televize by ráda uspořádala jednu velkou i společně s konkurenty. Nova a Prima zatím na její výzvu nereagovaly.

ČT informovala v tiskové zprávě, že nabízí televizi Nova a televizi Prima uspořádání společné Národní prezidentské debaty před prvním i druhým kolem voleb. Nabídka obsahuje společné vysílání, společnou dramaturgii i zastoupení moderátorů všech tří televizních společností.

"ČT má v tuto chvíli potvrzenou účast ve vlastní Superdebatě dne 12.1. a 26. 1. od favorizovaných kandidátek a kandidátů s výjimkou Andreje Babiše, který účast ještě nepotvrdil. Společný postup velkých vysílatelů však vnímá jako funkční řešení především pro diváky, ke kterým se budou v období před volbami dostávat informace roztříštěně z desítek různých debat a platforem," uvedla Karolína Blinková, tisková mluvčí ČT.

Veřejnoprávní stanice zmínila, že by tak televize i nejlépe vyšly vstříc kandidátům. Připomněla také, že společně vysílají debaty například americké či německé televize.

"Již v minulosti realizovala ČT spolu s komerčními televizemi vysílání projevů nejvyšších ústavních činitelů, prezidenta republiky nebo předsedy Vlády ČR. V případě Národní prezidentské debaty Česká televize nabízí možnost, že výrobu pořadu zajistí. Rovněž by pro ni poskytla připravené reprezentativní prostory Národního muzea," dodala mluvčí.

Témata: prezidentské volby 2023 Česká televize TV Nova TV Prima